Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Χρεοκοπία της Ελλάδας «βλέπουν» οι διεθνείς επενδυτές

Χρεοκοπία της Ελλάδας, και μάλιστα πριν το Μάρτιο του 2012, αναμένει η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών, όπως προκύπτει από έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν διαχειριστές κεφαλαίων, το 85% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ μόνο το 8% θεωρεί πως η χώρα θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.


Το 31% των ερωτηθέντων τοποθετεί τη χρεοκοπία στο πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ ένα 18% την αναμένει το Νοέμβριο του 2011. Ένα ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει το Δεκέμβριο. Συνολικά, το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει πριν από το Μάρτιο του 2012.

Όσον αφορά στο είδος της χρεοκοπίας, ο Γκάρι Μπέικερ, στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, δήλωσε πως η ομάδα του αναμένει μια «οργανωμένη» χρεοκοπία αντί μιας ανεξέλεγκτης.

Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει σε «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές κατά 21%. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και αξιωματούχοι θεωρούν ότι ένα τέτοιο «κούρεμα» δεν θα είναι αρκετό και έχουν προτείνει μια μεγαλύτερη περικοπή χρέους της τάξης του 30-50%.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου