Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ τα συλλαλητήρια στην Αθήνα

Κυρίαρχη θέση στη διεθνή ειδησεογραφία καταλαμβάνει το απεργιακό 48ωρο στην Ελλάδα, με τα διεθνή ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών. Το βρετανικό Sky News…
χαρακτηρίζει μάλιστα την 48ωρη απεργία ως «μητέρα των απεργιών».


Η Ελλάδα δίνει μάχη για να μειώσει το χρέος της εν μέσω φόβων ότι το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας θα πυροδοτήσει μία γενικότερη κρίση στην ευρωζώνη, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.
Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα, υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο ρυθμός των απεργιακών κινητοποιήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά στη χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται μάλιστα στο πρόβλημα των σκουπιδιών που έχουν πνίξει την ελληνική πρωτεύουσα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Το Bloomberg αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καλείται να περάσει έναν ακόμη γύρο σκληρών μέτρων λιτότητας, αντιμέτωπος με την λαϊκή οργή.

Η Ελλάδα παραλύει σήμερα από την μαζική διήμερη απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα εν όψει της ψήφισης νέου πακέτου μέτρων την Πέμπτη στην ελληνική βουλή, αναφέρει τέλος η Wall Street Journal. Η εφημερίδα εστιάζει επίσης στο γεγονός ότι πολλά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των φόρων και τις περικοπές μισθών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου