Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH FM - ΔΙΑΒΑΣΤΕ

«Δεν είναι ότι είναι τόσο επικίνδυνοι για αυτά τα οποία αποδέχθηκαν, όσο για τον τρόπο με τον οποίο τα πλασάρουν και τα παρουσιάζουν.
Όπως ακριβώς το 1983 - ενώ υπέγραφαν την παραμονή των Αμερικάνικων βάσεων ζητωκραύγαζαν ότι οι "βάσεις έφυγαν και ο αγώνας δικαιώθηκε"- έτσι και τώρα. Τώρα όμως, τι δικαιώθηκε;
Δικαιώθηκε η θεσμοποίηση της ταπείνωσης. Εάν ο Πρωθυπουργός και η παρέα του δεν είναι ανυποψίαστοι άνθρωποι, τότε ασφαλώς, είναι πολιτικά δόλιοι. Δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο από αυτά τα δύο».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του FLASH FM ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στον Γ. Αυτιά....


Δεν σκέφτονται τις συνέπειες

Θα εγκατασταθούν εδώ οι ελεγκτές της τρόικας. Θα ελέγχουν τους υπουργούς και τα υπουργεία, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Δεν θέλω να πάω στο χειρότερο ενδεχόμενο που θα είναι να σκοτώσει κάποιον από αυτούς η τρομοκρατία. Αυτό είναι το χειρότερο το οποίο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν θέλω να σκέφτομαι καθόλου αυτό το ενδεχόμενο. Αρνούμαι να σκεφτώ τι συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο. Εύχομαι και προσκυνώ τον Κύριο, να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Πλήρως ανεπαρκής η κυβέρνηση
Έρχομαι στα πιο απλά πράγματα. Ποιος θα υπογράφει; Αυτό το οποίο συμφώνησε ο κ. Παπανδρέου, ποιος θα το υλοποιήσει; Ποια πολιτική; Η ανεπαρκής πολιτική Παπανδρέου; η πολιτική των κομισάριων; Ποιος;
Εν πάση περιπτώσει, τι άλλο έχουν συμφωνήσει "κάτω από το τραπέζι" για μέτρα; Ποια ανάληψη μέτρων έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου; Σε τι βαθμό έχει εκχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία;
Να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι, αν αντέξουμε αυτό το κούρεμα, αυτό σημαίνει ότι θα αντέξουμε και την επιστροφή στη δραχμή. Το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι. Το ίδιο crash test.

Αφελληνισμός των τραπεζών
Αυτόματα οι ελληνικές τράπεζες περνάνε σε ξένο έλεγχο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε ξένος διοικητής θα αποφασίζει, ποια ελληνική επιχείρηση θα ζήσει, και ποια θα πεθάνει. Θα πεθάνουν πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα μπουν πολλά λουκέτα. Θα αυξηθεί η ανεργία. Όσο αυξάνεται η ανεργία, τόσο αυξάνεις ταυτόχρονα και το έλλειμμα, γιατί πληρώνεις επιδόματα. Αυξάνεις το κράτος στην ουσία. Διώχνεις στην εφεδρεία δημοσίους υπαλλήλους για να μην τους πληρώνεις. Όμως, πληρώνεις επιδόματα ανεργίας που θα έχεις δημιουργήσει.

Τσάμπα όλες οι θυσίες του Ελληνικού λαού
Είναι τρελά τα πράγματα τα οποία προκύπτουν από την πολιτική αυτή. Μιλάμε για ένα εθνικό χρέος το οποίο είναι οριακά διαχειρίσιμο. Ύστερα από δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας και "αλητότητας", θα φθάσουμε να είναι στο ίδιο επίπεδο, στο ίδιο σημείο, την ημέρα που παρέλαβε το κράτος του ΠΑΣΟΚ το 2009.

Πανηγυρίζουν την τραγικότητα της κατάστασης μας
Τι πανηγυρίζουν; Πανηγυρίζουν για την τραγικότητα της κατάστασης μας; Έχουν συνειδητοποιήσει τι λένε;
Γι΄ αυτό, είναι πιο επικίνδυνοι με τον τρόπο με τον οποίο μας το παρουσιάζουν. Όπως τότε που έφευγαν οι βάσεις, και οι βάσεις παρέμεναν...

Είναι επικίνδυνοι και επιζήμιοι για την χώρα
Είναι επικίνδυνοι. Η λέξη επικίνδυνοι τα λέει όλα. Όταν θα έλθουν μέσα στη Βουλή, θα το θέσω το θέμα πρόσωπο με πρόσωπο σε όλους. Γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι τίμιοι άνθρωποι, όπως και άλλοι βουλευτές.
Δεν είναι σαν τους κυβερνώντες, οι οποίοι αλλοιώνουν το φρόνημά τους.

O Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπέγραφε ποτέ την επαίσχυντη συμφωνία
Θέτω για πρώτη φορά μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό του FLASH και θα πω το εξής; “Υπάρχει έστω και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πιστεύει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα υπέγραφε αυτή την επαίσχυντη συμφωνία”;
Όποιος το πει αυτό, ακυρώνει την ιστορική πορεία του Α. Παπανδρέου.

"Τσινάει" η ΝΔ για τους 180
Μακάρι να μην “κωλώσουν” για να περάσει η συμφωνία με 180, για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Να δούμε το ρόλο που παίζει ο καθένας. Μακάρι να πάει 180. Αλλά δειλιάζουν και το μαζεύουν. Αλλά τον έχω δεσμεύσει. Γι΄ αυτό βγήκα αμέσως και το είπα στον Ελληνικό λαό, από τη στιγμή που το είπε δεσμευτικά ο Βενιζέλος για 180. Για να δω τι θα κάνει η ΝΔ. "Τσινάει" τώρα όμως η ΝΔ. Τους το είπα στη Βουλή: "Γιατί τσινάς”; Εφόσον έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν "όχι", τι τους ενδιαφέρει το 180; Αλλά, το "όχι" θέλει φωνή για να ακουστεί μέσα στη Βουλή. Και το φοβάται η ΝΔ και ο Σαμαράς, γιατί ξέρει ότι αυτό το “όχι”, ίσως θα σημαίνει, ότι θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής.

Μια σπείρα για να λεηλατήσουν τον εθνικό μας πλούτο
Ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση, και τη Δευτέρα, την πρώτη εργάσιμη μέρα, ο οίκος Ronald Berger καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιολόγησης για να παρουσιάσει το σχέδιο "Εύρηκα". Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι και τα "κοράκια" έρχονται. Και που έρχονται; Αμέσως στο Ταμείο που είναι επιφορτισμένο. Ούτε μία μέρα να μην χαθεί. Να συζητήσουν πως θα εκποιήσουμε το πλούτο της Ελλάδος έναντι 125 δισ. όταν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε εργασίες που έχουν κάνει, λένε ότι ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος - μόνο - είναι 1,3 τρις ευρώ.

Εθνική προδοσία η εκποίηση του Ελληνικού πλούτου
Επομένως πάμε για εγκλήματα. Πάμε για Γουδή, πάμε για Κορυδαλλό. Όποιος τολμήσει να εκποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, στη κατάσταση που είναι η Ελλάδα σήμερα και σε τιμές που προσπαθούν να επιβάλλουν οι άλλοι, να ξέρει ότι το Γουδή τον περιμένει. "Γκαζώνει" την κατάσταση η παθητικότητα των πολιτικών αρχηγών που πήγαν στις Βρυξέλλες και κάθισαν ως "κοτούλες" στα αυγά τους. Φεύγουν από εδώ ως "αγριόγατες" και έρχονται ως "γατούλες Αγκύρας". Και ο ένας, και ο άλλος. Και το ζήσαμε. Ποια είναι η φωνή την οποία ανέπτυξε και φώναξε ο κ. Σαμαράς στο Λαϊκό Κόμμα; Δεν πήρε καν τον λόγο. "Λεονταρισμοί" για το τι;

Δεν ξέρουν το συμφέρον της πατρίδας μας
Ο κ. Παπανδρέου ποια θέση είχε; Τον ρώτησαν για το "κούρεμα", αν εξυπηρετεί την Ελλάδα; Αν είναι βιώσιμο για την Ελλάδα; Το ήξερε καν ο Παπανδρέου; Το είχε συζητήσει με συνεργάτες του; Ποιος το αποφάσισε το κούρεμα; Το αποφάσισε για τα δικά της συμφέροντα η κ. Μέρκελ και ο "κολαούζος" που έχει εκεί, ο "Σαρκοζάκος". Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε Γερμανική Ένωση και όχι Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακούστηκε καθόλου που παίζεται το μέλλον της Ευρώπης; Αυτό συζητάγαμε χθες. Αυτός ο ανεκδιήγητος πρόεδρος που έβαλαν, ο κ. Ρομπόι, τον άκουσες καθόλου; Η Μέρκελ κάνει κουμάντο. Ποιο θεσμικό ρόλο έχει η Μέρκελ; Είναι η "πλουσία" κυρία της γειτονιάς η οποία επιβάλλει τον λόγο της. "Πως θα πνίξω τον φουκαρά, να του πάρω το μαγαζάκι".
Είμαι πολύ στεναχωρημένος, πολύ προβληματισμένος και εξαιρετικά ανυποχώρητος. Περιμένω τον κ. Παπανδρέου στη Βουλή και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλες οι αλήθειες. Με διλήμματα και με ψέματα δεν θα αφήσω τον Ελληνικό λαό να πάει σε εκλογές. Τα ψέματα "λεφτά υπάρχουν" έχουν τελειώσει. Ούτε οι κρυπτόμενες θέσεις θα ψηφιστούν. Θα βγουν όλοι και θα ξεκαθαρίσουν τον ρόλο τους μέσα στη νέα πραγματικότητα. Και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου