Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη με θέμα την “Πρόσκληση του κ. Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για διεύρυνση ρωσικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στη χώρα μας”

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την «Πρόσκληση του κ. Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για διερεύνηση ρωσικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στη χώρα μας».
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:




Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: «Πρόσκληση του κ. Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για διερεύνηση ρωσικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στη χώρα μας»

κ. Πρωθυπουργέ,

Την περασμένη Τετάρτη, ύστερα από πολλοστή παραίνεσή μου για την ανάγκη οικονομικού ανοίγματος της χώρας μας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μ. Μπόλαρης, πληροφόρησε από το Βήμα της Βουλής το Σώμα ότι «Επειδή ο Υπουργός (σ.σ.: ο κ. Λοβέρδος), ανεβαίνοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, μίλησε με τον Πρωθυπουργό, θέλω να σας πω ότι τέτοια πρόσκληση έχει απευθυνθεί ήδη προ ημερών από τον Πρωθυπουργό προσωπικά στον κ. Μεντβέντεφ». Επιπλέον, δύο ημέρες αργότερα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών δήλωσε από το ίδιο Βήμα ότι «(..) Βεβαίως θα υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις. Θέλουμε τη στήριξη της Ρωσίας (..)»

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάσθε:
Πότε συγκεκριμένα και μέσω ποιας διαδικασίας απεστάλη η εν λόγω πρόσκληση στο Ρώσο Πρόεδρο; Πότε αναμένεται η επίσκεψή του;
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
Γ. Καρατζαφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου