Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εξαθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνού- Στο 1,2 εκατ. ευρώ η ζημία του κράτους

Στη «φάκα» της Οικονομικής Αστυνομίας πιάστηκαν τέσσερις υπήκοοι Κίνας και ένας Βιετνάμ, ηλικίας 32, 29, 27, 25 και 44 ετών, για ένα από τα μεγαλύτερα λαθρεμπόρια μεγάλων ποσοτήτων καπνού που σημειώθηκε στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, χτες το απόγευμα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ύποπτο φορτηγό στο Αιγάλεω, εντοπίστηκαν ποσότητες λαθραίου καπνού. Στο φορτηγό επέβαιναν δύο από τους συλληφθέντες, ενώ οι άλλοι δυο συνελήφθησαν να βγαίνουν από αποθήκη κοντά στο σταθμευμένο φορτηγό, όπου επίσης εντοπίστηκαν ποσότητες λαθραίου καπνού.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε 9 τόνοιυς λαθραίου καπνού σε 2.265 νάιλον συσκευασίες, το φορτηγό αυτοκίνητο, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο φορητές μονάδες μνήμης και έξι κινητά τηλέφωνα.
Στις συσκευασίες του λαθραίου καπνού, αναγράφονταν, στα λατινικά, ότι περιέχουν κινέζικο τσάι, ενώ ήταν τοποθετημένες σε μεγάλα χαρτοκιβώτια και σακιά.
Εκτιμάται ότι από την παράνομη αυτή δραστηριότητα οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ! Για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αναζητούνται ένας 32χρονος υπήκοος Κίνας, ιδιοκτήτης του φορτηγού και δυο ομοεθνείς του, ενοικιαστές της αποθήκης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η ποσότητα λαθραίου καπνού θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου