Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗN ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ “EXTRA 3” (15/3/2012)

«Από όσα έχει καταθέσει ο κ. Προβόπουλος αναφορικά με την εκτόξευση του χρέους και την έγκαιρη ενημέρωση των δύο πρώην Πρωθυπουργών, των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, θεωρώ ότι εγείρεται θέμα ποινικών ευθυνών τους. Όταν έχουν ενημερωθεί και δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση και προστασία της χώρας, τότε εγείρονται ποινικά ζητήματα.
Ο κ. Προβόπουλος πρέπει άμεσα να ενημερώσει και να διευκρινίσει εάν είχε προβεί σε έγγραφη, ή σε προφορική  ενημέρωση των δύο πρώην Πρωθυπουργών.
Εάν υπάρχουν επιστολές, να δοθούν στη δημοσιότητα. Εάν είχε προβεί σε προφορική ενημέρωση, υποχρεούνται οι δύο Πρωθυπουργοί, να το διαψεύσουν ή να το επιβεβαιώσουν. Όμως, το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να μείνει έτσι». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή ”ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ” στη τηλεόραση του ΕΧΤΡΑ 3.

Γνώριζε ο κ. Προβόπουλος
Από το Θεσμικό του ρόλο, ο κ. Προβόπουλος έπρεπε να γνωρίζει ότι τα γραπτά μένουν. Τα προφορικά είναι έωλα. Όταν διαπίστωσε ότι η χώρα οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, γιατί δεν έκανε μια συνέντευξη Τύπου να ενημερώσει επίσημα τον Ελληνικό λαό; Θεωρώ ότι δια της ανοχής που επέδειξε, είναι συνένοχος. Έπρεπε να είχε προβεί σε μια επίσημη, οργανωμένη  και πομπώδη συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρίσταντο οι οικονομικοί συντάκτες και αναλυτές, να παρουσιάσει και να εκθέσει αναλυτικά την όλη κατάσταση καθώς και να επισημάνει τις δυνητικά δυσμενείς για τη χώρα μας επιπτώσεις.
Εξαπατήθηκε έτσι με αυτό τον τρόπο ο ελληνικός λαός. Δεν είχε γνώση της οικονομικής κατάστασης της πατρίδας μας. Του έλεγαν ότι “λεφτά υπάρχουν”…

Διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να απολογηθεί για πολλές πράξεις του στον Ελληνικό λαό. Όταν αποκαλείς “Τιτανικό” την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας μας μέσα στο Κοινοβούλιο, πως μπορείς να προσδοκάς τη στήριξη και την αποδοχή των αγορών; Διέπραξαν εγκλήματα. Άλλοι τα έκαναν από απειρία, και άλλοι τα έκαναν γιατί ήταν δομημένοι πάνω σε μια πραγματικότητα. Κάποιοι από αυτούς είχαν “δούναι και λαβείν”, ιδιαίτερα το “λαβείν”  από τη Goldman Sachs.

Κατόπιν ερωτήσεων του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Πλεύρη ως μέλους της Επιτροπής, ο κ. Προβόπουλος έκανε πολλές αποκαλύψεις και διαφώτισε πολλά για την υπόθεση της εκτόξευσης του χρέους της χώρας.


Να μην δοθούν χρήματα για εκλογική ενίσχυση στα κόμματα
Έστειλα μια επιστολή στον κ. Γιαννίτση, τον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία του ζητώ να μην δοθούν χρήματα από το Κρατικό Ταμείο για τον εκλογικό αγώνα των κομμάτων. Στη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και οι πολίτες της σήμερα, δεν χρειάζεται να ενισχυθούν οικονομικά τα κόμματα στον εκλογικό τους αγώνα.

Ενιαίο Μισθολόγιο για όλους ανεξαιρέτως με τα ίδια προσόντα
Ενημέρωσα τον Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Σαχινίδη ότι δεν είναι δυνατόν να περάσει τροπολογία που να κάνει τέτοιου είδους διαχωρισμό μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι δυνατόν οι σύμβουλοι των υπουργών να απολαμβάνουν διαφορετικά προνόμια από αυτά των άλλων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα! Πως είναι δυνατόν κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αμείβεται 700 ευρώ και κάποιος άλλος 2.300 ευρώ γιατί είναι «κολλητός» του υπουργού; Είπα ξεκάθαρα στον κ. Σαχινίδη ότι “δεν μπορεί να περάσει κάτι τέτοιο”. Ενιαίο μισθολόγιο για όλους. Δεν μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις για υμετέρους. Επιτέλους, πόσοι σύμβουλοι εργάζονται για κάθε υπουργό; Δαπανούμε τεράστια ποσά για στρατιές συμβούλων.
Όλα αυτά συνιστούν μια πολιτική απάτη ενός κατεστημένου.

Το διακύβευμα των εκλογών
Οι δύο πρωταγωνιστές, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί ότι για όσο καιρό θα πολιτεύονται δεν θα ακολουθήσουν άλλη πολιτική από αυτή που προδιαγράφεται και ορίζεται από το Μνημόνιο. Έδεσαν τα χέρια τους από μόνοι τους. Είναι η περίφημη επιστολή τους που δόθηκε στη κ. Λαγκάρντ. Έχουν δεσμευτεί εγγράφως, ότι δεν θα κάνουν τίποτα που θα πηγαίνει κόντρα στο  Μνημόνιο. Δεν μπορεί αυτοί οι δύο να κρατούν το «πηδάλιο» της χώρας. Και οι δύο τους, δήλωσαν και δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα είναι «υπάλληλοι και θεραπαινίδες» των κ. Γιούνκερ, Σόιμπλε και των υπολοίπων της τρόικας.

Γιατί αποχώρησα
Συμμετείχα στη συγκυβέρνηση θέτοντας τους γνωστούς τρεις όρους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Όταν είδα ότι οδηγούνταν σε λάθος δρόμο, είπα ότι “Πηγαίνετε προς το γκρεμό. Εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω” και έφυγα. Θεωρώ ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ο κατάλληλος να ηγηθεί της χώρας, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Όμως, τον έβαλαν στις ράγες τους, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Δεν είμαι έτοιμος να ρίξω το ανάθεμα.

Να εφαρμόσουμε μια Εθνική πολιτική
Θεωρώ ότι οι χώρες της Ευρώπης που βάλλονται, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό μέτωπο για να προωθήσουν και να υπερασπίσουν τα εθνικά τους συμφέροντα, έναντι της κ. Μέρκελ.  Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη παθητικότητα που βιώνουμε. Γιατί δεν γίνεται να ακολουθήσουμε μια ανεξάρτητη πολιτική που θα δίνει προτεραιότητα στα εθνικά μας συμφέροντα; Να σηκώσουμε ανάστημα!
Εκ των πραγμάτων, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναζητήσει απόδραση από το υπάρχον και ισχύον ασφυκτικό πλαίσιο.  Αναγνωρίζουν πλέον και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ότι δεν «τραβάει». Δεν πάει. Θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα 11.5 δισ τον Ιούνιο. Όταν έγιναν όσα έγιναν πριν λίγο καιρό για 325 εκατ. φαντάζεστε τι θα γίνει για 11.5 δισ; Για να καλυφτούν αυτά τον Ιούνιο, οι μισθοί θα κατρακυλήσουν στα επίπεδα της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Θα βιώσουμε μισθούς 200 ευρώ! Άλλωστε, αυτό αναφέρεται ρητά στη σελίδα 427 του Μνημονίου.


Για το εκλογικό τοπίο
Ο ΛΑΟΣ ενισχύεται και ενδυναμώνεται από την επιστροφή παλιών ψηφοφόρων του καθώς και από τη προσέλκυση  νέων, που ταυτίζονται και ενστερνίζονται τις αξίες και τις αρχές μας.  Ήταν γνωστό το κόστος του τιμήματος για την πατριωτική στάση μας που είπαμε ότι “ Όχι δεν ψηφίζουμε. Όχι δεν υπογράφουμε”.
Είχα πει ότι “θα φύγω από τη κυβέρνηση και γνωρίζω καλά θα συμβεί και τι συνέπειες θα έχει αυτή η απόφασή μου”.
Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και θα το αντιμετωπίσω την προεκλογική περίοδο.

Είμαι πατριώτης. Δεν είμαι περιστασιακός. Πιστεύω ότι είναι σωστό για την πατρίδα και τον τόπο μου. Και αυτό κάνω πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου