Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 15.3.12

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ
Βουλευτής N. Κιλκίς- ΛΑ.Ο.Σ
Θέμα : «Κλείσιμο στρατιωτικών μονάδων στο Νομό Καστοριάς»

Προς
Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κύριε Υπουργέ


Τις τελευταίες μέρες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες, που φέρουν ως βέβαιη την απόφαση για το κλείσιμο των δύο φυλακίων στην παραμεθόριο περιοχή Διποτάμου Ν. Καστοριάς, καθώς και του Κέντρου Εκπαίδευσης Βαρέων Όπλων της ίδιας περιοχής.
Η παρουσία στην περιοχή των εν λόγω στρατιωτικών μονάδων, κύριε Υπουργέ, κρίνεται απαραίτητη τόσο για λόγους εθνικής ασφαλείας όσο και για λόγους οικονομικής ανάπτυξης και προόδου των κατοίκων της.
Είναι δε αξιοσημείωτο και πρέπει ιδιαίτερα να τονιστεί, ότι τα εν λόγω φυλάκια συντελούν αποτελεσματικά στον έλεγχο και αποτροπή της λαθρομετανάστευσης αλλά και της λαθροϋλοτομίας, που παρατηρείται έντονη αυτή την εποχή στην περιοχή.
Επομένως, κλείνοντας τις στρατιωτικές αυτές μονάδες, πέρα από τις όποιες οικονομικές για τους κατοίκους επιπτώσεις, σημαντική θα είναι η έκπτωση στη φύλαξη των συνόρων και συνεπώς θα μεγιστοποιηθεί η μείωση τους αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής.
Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ ερωτάσθε :  


  1. Είναι αληθές ότι έχει παρθεί απόφαση για κατάργηση  των δύο φυλακίων στο Διπόταμο Καστοριάς, καθώς και του Στρατοπέδου Εκπαίδευσης Βαρέων Όπλων;
  2. Εάν ναι, έχετε λάβει υπ΄ όψιν τις συνέπειες που προκαλούνται από την απόφαση αυτή;
                                            
Ο ερωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου