Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Φοιτητές στην Ιταλία αποδοκίμασαν άγρια τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε

Φόρεσαν μάσκες χοίρων με το όνομα «P.I.G.S.»
Μια όχι και τόσο θερμή υποδοχή επιφύλασσε, ο κόσμος της Ιταλίας στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου στη Φλωρεντία φοιτητές άρχισαν να σφυρίζουν και να τον αποδοκιμάζουν έντονα.

Ο Γερμανός υπουργός εξοργίστηκε όταν οι φοιτητές φόρεσαν μάσκες χοίρων, μια αναφορά στις χώρες “PIGS” (χοίροι) –Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία– που θεωρούνταν από τους επενδυτές ως οι πιο ευάλωτες στην αρχή της κρίσης στη ζώνη του ευρώ .
«Δεν μου αρέσει η λέξη ‘PIGS’, επειδή μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα. Ποιοι είναι οι ‘PIGS’; Δεν μου αρέσει αυτό», είπε στους φοιτητές που συνέχισαν απτόητοι τις αποδοκιμασίες.
Στην ομιλία του νωρίτερα ο κ.Σόϊμπλε είπε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια «καταστροφή» αν το τραπεζικό της σύστημα δεν διασωθεί εκτίμησε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιταλία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την παραμονή της εκπνοής της διορίας για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Εάν δεν επιτύχουμε να σώσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, αυτό θα ήταν καταστροφή για τον ελληνικό λαό», δήλωσε.
Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος έχει επικριθεί για τη σκληρότητα του στην υπόθεση της Ελλάδας σημείωσε ότι η καταστροφή είχε πλησιάσει πολύ το 2008. «Θα είμαστε ίσως στην ίδια κατάσταση (της εποχής εκείνης) αν δεν είχαμε πάρει τα πράγματα στα χέρια μας», σημείωσε.
Απευθυνόμενος στους φοιτητές ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «αναρωτιέται κανείς τι θα είχε γίνει αν η Ελλάδα δεν είχε πάρει την απόφαση να ενταχθεί στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», τόνισε όμως ότι η Αθήνα «το ήθελε» και ότι αυτό «επέτρεψε τη μείωση των επιτοκίων στη χώρα».
Ανέφερε επίσης ότι σήμερα, «όλοι γνωρίζουν ότι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της Ελλάδας και των Ελλήλων προέρχονται από την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, και όχι από το εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου