Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ κ. Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Ο Γραμματέας Συνδικαλισμού κ. Γ. Κανελλόπουλος συναντήθηκε σήμερα με το Δ.Σ. των εργαζομένων στο «Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού».
Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Ινστιτούτου, σε σχέση με την προβλεπόμενη μείωση των κονδυλίων χρηματοδότησής του από τον Κρατικό προϋπολογισμό.

Σήμερα υπάρχει πλέον πρόβλημα στις προσφερόμενες υπηρεσίες σε 110.000 ελεγχόμενα νεογνά κάθε χρόνο.
Σοβαρό πρόβλημα αρχίζει να υπάρχει και στο επιστημονικό και στο συμβουλευτικό έργο που το Ινστιτούτο παρέχει σε χιλιάδες παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Με την επιχειρούμενη, λόγω εφεδρείας, μείωση του προσωπικού, το Ινστιτούτο είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθεί στην απαξίωση και το κλείσιμο.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι:
To κόμμα θα συμμετέχει σε κάθε κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος και θα καταβληθεί προσπάθεια στην κατεύθυνση της θετικής αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων.
Πρέπει άμεσα να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι όλο το 2012, και να χρηματοδοτηθεί το Ινστιτούτο, ώστε να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει να προσφέρει το μεγάλο κοινωνικό του έργο στον τομέα της πρόληψης, αλλά και της στήριξης των νεογνών, των παιδιών και των γονιών τους, που σήμερα με την κρίση βρίσκονται σε ακόμη πιο δεινή θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου