Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για το λαθρεμπόριο καυσίμων έδωσε θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής,

Έως και 500 εκατ. ευρώ η ετήσια απώλεια εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων
Από 300 έως και 500 εκατ. ευρώ χάνουν σε ετήσια βάση τα ταμεία του Δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών πετρελαιοειδών, Γιάννης Ψυχογιός.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσό κάτω από το τραπέζι, που κυμαίνεται μεταξύ 300- 500 εκατομμύρια το χρόνο και θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος αν καταπολεμούσαμε το λαθρεμπόριο καυσίμων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχογιός.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων έχει πάρει γιγάντιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ σε συνδυασμό, όπως είπε, με μεγάλη μείωση των πωλήσεων στα καύσιμα, που υπερβαίνει το 25% στη βενζίνη και στο ντίζελ, έχει οδηγήσει στο «λουκέτο» πάνω από 2000 πρατήρια.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου παραδέχτηκε την έλλειψη συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σχέδιο νόμου για τον έλεγχο στο σύστημα εκροών – εισροών σε όλα τα στάδια διακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου