Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κύρια σημεία συνέντευξης Προέδρου Λαός. κ. Γ. Καρατζαφέρη στον Ρ/Σ ΣΑΜΟΣ 102 FM


«Η κατάσταση είναι τραγική. Είναι εξαιρετικά τραγικό να νοιώθει ο Έλληνας πολίτης πως δεν υπάρχει επόμενη μέρα. Να μην εξαρτάται από αυτόν η επιβίωση όχι μόνο της ίδιας του της πατρίδας, του τόπου του αλλά και της οικογένειάς του».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΑΜΟΣ 102 FM ο Πρόεδρος του Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρης.


Τραγική ομολογία η αδυναμία του κράτους
Θεωρώ τραγική την ομολογία πως δεν λειτουργεί το κράτος. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί πλήρως. Μετά την “τσάμπα μαγκιά” του κ. Βενιζέλου στην Τρόικα, μαγκιά που έγινε ώστε να υπάρχει επικοινωνιακά κάτι να δείξει το πασοκ στα γενέθλιά του στις 3 Σεπτεμβρίου, δεν λειτουργεί τίποτε. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι πια πρωθυπουργός, Οι εξουσίες του έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και η Ελλάδα είναι καρφωμένη με την πλάτη στον τοίχο.

Η Ελλάδα σώθηκε την τελευταία στιγμή δίκην… Ερντογάν.
Η επιθετικότητα της Τουρκίας, ο καισαρισμός του Νταβούτογλου και ο νασερισμός του κ. Ερντογάν δημιούργησαν ένα εύφλεκτο τοπίο στη Μέση Ανατολή. Η Αμερική τότε διαπίστωσε ότι είναι ρευστό το τοπίο στην περιοχή και σίγουρος και σταθερός σύμμαχος είναι η Ελλάδα. Το είδε βέβαια και με την προσπάθεια που έγινε στη Λιβύη, ότι αν δεν ήταν η Σούδα θα ήταν εξαιρετικά επισφαλές το αποτέλεσμα. Έτσι η Αμερική παρενέβη υπέρ της Ελλάδος. Πολιτικά σωθήκαμε το τελευταίο λεπτό.

Ολέθριο λάθος η μεταφορά μουσουλμάνων στα νησιά.
Θεωρώ ολέθριο λάθος και τραγική την σκέψη οποιουδήποτε πιστεύει πως πρέπει να μεταφερθούν λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά. Μόνο σε νησιά δεν πρέπει να πάνε. Μπορείτε να σκεφτείτε τι θα γίνει να έχουμε ακραίους μουσουλμάνους στα ελληνικά νησιά σε κρίσιμες περιόδους; Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα. Όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα τους διώξουμε. Δεν τους καλέσαμε, δεν μπορούμε να τους σηκώσουμε στην πλάτη μας. Πέρα από την εγκληματικότητα, πέρα από τις ασθένειες, είναι και μια μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας, Από τους λαθρομετανάστες φεύγουν 12 δισεκατομμύρια το χρόνο για τις χώρες τους. Αυτό οικονομικά δεν είμαστε σε θέση να το αντέξουμε.

Εκλογές από απρόβλεπτα γεγονότα.
Ούτε το πασοκ ούτε η νδ επιθυμούν αυτή την στιγμή εκλογές. Γνωρίζουν πολύ καλά πως θα καταποντιστούν και τα δύο σε μία εκλογική αναμέτρηση. Εκλογές βλέπω να γίνονται μόνον αν τις επιβάλλουν κάποια απρόοπτα και απρόβλεπτα γεγονότα που μπορούν να προκύψουν από μία κοινωνική αναστάτωση, που κάποιοι από την αριστερά την πριμοδοτούν. Ο Ελληνικός λαός όμως θα δώσει την απάντησή του. Θα τους κάνει να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν σε λύσεις που μπορούν να σώσουν την πατρίδα.

Η αποκομμουνιστικοποίηση της χώρας
Στην ομιλία μου στο Βελλίδειο μίλησα για μια “κομμουνιστικοποίηση” της διαχείρισης του κράτους, που θεωρώ πως είναι η πληγή όλων των δεινών για την πατρίδα. Για χρόνια ολόκληρα δημιούργησαν ένα κράτος αδηφάγο, το οποίο το μόνο που κοίταζε ήταν να εξυπηρετήσει τις συντεχνίες προς ίδιον όφελος. Οι συντεχνίες τελικά κάνουν κουμάντο στην χώρα και διαλύθηκε το κράτος.

Εφεδρεία “βλακείας”
Αυτό το φαινόμενο της εφεδρείας, που έβγαλε η νέα Δημοκρατία και υιοθέτησε το πασοκ, έχει ένα μυστικό: Τον έλεγχο του εκλογικού Σώματος. Την ισχυροποίηση των πελατειακών σχέσεων των Κομμάτων Με την εργασιακή εφεδρεία τα δυο κόμματα θέλουν να μπορούν να ελέγχουν ποιος θα παραμένει και ποιος θα φεύγει, θα χάνει την δουλειά του. Έτσι θα κρατούν όμηρους τους πελάτες ψηφοφόρους.

Ο Λαός  θα γίνει κυβέρνηση
Ο Ελληνικός λαός φωνάζει συνεχώς πως η πατρίδα στο σημείο που έφθασε σήμερα χρειάζεται μια δυνατή και ενιαία φωνή. Εγώ έδωσα μια ευκαιρία στην Ελλάδα, τότε με το μνημόνιο μήπως και κατορθώσουν να ανατρέψουν την κατάσταση. Δεν τα κατάφεραν με το Μνημόνιο και πέρασαν στο Μεσοπρόθεσμο το οποίο δεν ψήφισα. Ούτε και με αυτό έγινε τίποτε και τώρα πια αμφιβάλλω για το πόσα μπορούμε ακόμη να κάνουμε. Εμείς σαν κόμμα έχουμε προτάσεις, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε καθαρή σκέψη και σοβαρότητα. Δεν συμμετείχαμε ποτέ σε κανένα σκάνδαλο, δεν βρεθήκαμε ποτέ μπλεγμένοι καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο Ελληνικός λαός θα μας ανταμείψει για την στάση μας αυτή και θα μας αναθέσει το καθήκον να οδηγήσουμε την χώρα από την καταστροφή στην σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου