Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κύρια σημεία συνέντευξης Προέδρου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στον Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ 9


«Θα μπορούσαν να φορολογήσουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Έτοιμα λεφτά είναι αυτά. Έτσι θα μαζεύαμε 10 δισ. Νομίζω όμως ότι δυσκολεύονται να το κάνουν, καθόσον σε κάποιες χώρες όπως το Λιχτενστάιν, βρέθηκαν “περίεργα” ονόματα μέσα. Δεν το προχωράνε. Είναι ο ίδιος λόγος που όταν παραιτήθηκε ο Παπανδρέου, τον μάζεψαν και του είπαν “τι πας να κάνεις”; Το είπατε και εσείς. Μιλάμε για “family business”».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9 ο Πρόεδρος του Λαός  κ. Γ. Καρατζαφέρης στους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο και Δ. Σταυρόπουλο.


“Ντου” μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
Θα είναι χοντρό “ντου” στο πορτοφόλι μας το καινούργιο φοροεισπρακτικό μέτρο στα ακίνητα που ανακοινώθηκε χθες. Το περίμενα αυτό, γιατί σε μία χώρα που επιμένει να κυβερνιέται με “πολιτική Σοβιέτ”, τέτοια πράγματα θα συμβαίνουν. Είναι σχήμα οξύμωρο. Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπανδρέου ενώ συναναστρέφονται με τους νεοφιλελεύθερους των Βρυξελλών, επιμένουν να κυβερνιέται η χώρα “αλά Σοβιέτ”. Στην Σοβιετική Ένωση ήταν που έβαζαν φορολογίες συνεχώς στα ακίνητα, μέχρι τελικά που τους τα πήραν.
Θα μπορούσαν να φορολογήσουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Έτοιμα λεφτά είναι αυτά. Έτσι θα μαζεύαμε 10 δισ. Νομίζω όμως ότι δυσκολεύονται να το κάνουν, καθόσον σε κάποιες χώρες όπως το Λιχτενστάιν, βρέθηκαν “περίεργα” ονόματα μέσα. Δεν το προχωράνε. Είναι ο ίδιος λόγος που όταν παραιτήθηκε ο Παπανδρέου, τον μάζεψαν και του είπαν “τι πας να κάνεις”; Το είπατε και εσείς. Μιλάμε για “family business”.
Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε. Να αντισταθούμε. Να φωνάξουμε. Έδωσα μια ευκαιρία στην Ελλάδα τότε με το μνημόνιο, αλλά δεν εφαρμόστηκαν οι κανόνες του μνημονίου. Κορόιδευαν ο ένας τον άλλον. Μας πήρε χαμπάρι η Ευρώπη. Μας θεωρεί αναξιόπιστους. Αυτή τη στιγμή, δύο ανθρώπους της κυβέρνησης η Ευρώπη τους θεωρεί ως τους πλέον αναξιόπιστους: Τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά. Αυτούς τους δύο μάλιστα τώρα τελευταία η κ. Μέρκελ τους αποκάλεσε κάπως που δύσκολα αποκαλούμε κάποιον. Κάποια στιγμή να αποφασίσουμε τι θέλουμε. “Τσάμπα μαγκιές” δεν περνάνε.

Σε λάθος κατεύθυνση τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα
Όλα αυτά τα φοροεισπρακτικά μέτρα είναι προς λάθος κατεύθυνση. Η συνταγή αυτή δεν είναι συνταγή σωτηρίας, αλλά συνταγή “μονίμου εξάρτησης”.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται για το καλό της Ελλάδος, αλλά για να μην πάθει κακό η ίδια. Αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλό της Ελλάδος, χωρίς να λάβουμε υπόψη άλλους παράγοντες. Υπάρχει μια ανεπάρκεια, μια λαθεμένη πολιτική.

Την Τετάρτη στο Βελλίδειο θα ακουστούν ξεκάθαρες αλήθειες
Την Τετάρτη στο Βελλίδειο θα ακουστούν οι ξεκάθαρες αλήθειες, το πως και αν σώζεται η πατρίδα, με ποια θυσία και με ποια προοπτική.

Η Ελλάδα έρμαιο των συντεχνιών
Αυτό που μας “έφαγε” ήταν ότι ζούσαμε σε μια κομμουνιστική χώρα και δεν το ξέραμε. Πότε η Ελλάδα είχε ελεύθερη οικονομία; Δεν έκανε κουμάντο το κράτος, αλλά η συντεχνία δια του κράτους, όπως στην ΕΥΔΑΠ και αλλού. Έτσι λοιπόν “βουλιάξαμε” σε όλα. Οι συντεχνίες μας φέρανε εδώ. Πρέπει να βγάλουμε τη χώρα από την νοοτροπία που είχε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ. Εάν δεν “αποκομμουνοποιήσουμε” τη χώρα, δεν πάμε μπρος.

Έδωσα στην πατρίδα μας μια δεύτερη ευκαιρία
Πριν 17, 18 μήνες όταν έφεραν την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων, “πτωχεύσανε” από κοινού και οι δύο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έπρεπε να σώσω την Ελλάδα και είπα να πάνε να πάρουν λεφτά έχοντας τη σκέψη, τη βούληση, τη θέληση και την πρόταση, έτσι ώστε την επομένη να σχηματίσουμε μια οικουμενική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Από ΄κει και πέρα ο καθένας έκανε το “μακρύ και το κοντό του”. Ο ένας με “υστερίες”, ο άλλος με “υστερημένη αντίληψη” και φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα. Στο μηδέν. Ούτε στο παρά ένα. Είμαστε στο “απόλυτο μηδέν”. Αυτό είναι φταίξιμο εκείνων με τις λαθεμένες πολιτικές που εφάρμοσαν. Όσα πράγματα δικά μου εφάρμοσαν, – αν και τα εφάρμοσαν “κολοβά”, – κάτι απέδωσαν. Σας θυμίζω μερικά όπως τα αυθαίρετα, την παλιννόστηση των κεφαλαίων, τη νομιμοποίηση του “μαύρου χρήματος” κ.λπ. Τα εφάρμοσαν όλα αυτά “κολοβά”, χωρίς να μπορέσουν να αποδώσουν το μάξιμουμ που θα μπορούσαν να αποδώσουν.

Η χώρα μας μπορεί να βγει από την ύφεση
Το λέω ξεκάθαρα, δεσμευτικά, όμως, με άλλη συνταγή. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο στόχος αυτή τη στιγμή.
Υπάρχει και άλλη λογική. Αυτή του να μπορούμε να διυλίζουμε και να λέμε: “Αυτά τα κάνουμε, αυτά μας συμφέρουν, αυτά δεν γίνονται”.

Να δώσουν στη δημοσιότητα ποιοι τα έφαγαν
Με τους εφοπλιστές θα συνεργαστώ. Δεν μπορώ να το επιβάλλω γιατί το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει μια ιδιαιτερότητα: “Έχει προπέλα και φεύγει.”
Θα τους καλέσω και θα τους ρωτήσω τι μπορούν να μου προσφέρουν σε αυτή την έκτακτη ανάγκη που έχει η χώρα μας.
Αν θέλει αύριο το πρωί η κυβέρνηση, να δώσει στη δημοσιότητα ποιοι τα έφαγαν. Να δώσει το ποιοι έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού.
Είναι 50-60 επιχειρήσεις οι οποίες από κοινού με την κυβέρνηση, έκαναν το «μεγάλο πάρτι». Αυτό που προσπάθησαν να αποφύγουν, και θα τα βγάλει τώρα η έρευνα της BlackRock.

400 εκατ. χρωστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Ανάμεσα σε εκείνους τους “μεγαλοφαγάδες”, είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Έχουν βουτήξει από το πορτοφόλι του Έλληνα 400 εκατ. ευρώ και δεν το λέει κανείς αυτό. Η έρευνα της BlackRock δείχνει να έχουν αρπάξει από 200 εκατ. ευρώ τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ χωρίς να τα επιστρέφουν. Θα κλείσουν τους λογαριασμούς όμως. Δεν είναι όπως η Αγροτική Τράπεζα που ο διοικητής της είναι “δικός μας άνθρωπος”. Και εκεί θα γελάσουμε. Θα γίνει πάρτι. Θα τους πάρουν τα κομματικά σήματα. Αυτή θα είναι η κατάντια τους.
Πως να ζητήσετε από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να σώσουν τα οικονομικά της χώρας, όταν οι ίδιοι έχουν πτωχεύσει…Έχουν πτωχεύσει ουσιαστικά και οι δύο τους. Πως μπορούν να σώσουν την Ελλάδα όταν δεν μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτά άλλωστε, είναι και τα ευρήματα της BlackRock στην Αγροτική Τράπεζα.
Οι δύο πλέον “μη εξυπηρετούμενοι λογαριασμοί” είναι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Έκαναν κομπίνες και συμβιβασμούς. Έβαλαν μέσα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς να “ανοίξει μύτη”. Αντί να αντιδράσει η ΝΔ η οποία φωνάζει για όλα, καμία «κουβέντα» για όλα αυτά τα κόλπα.
Δεν λέει τίποτα γιατί είναι υπόλογη και υπόδικη στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Ανάγκη για μια “άλλη ημέρα”
Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Την Τετάρτη στο Βελλίδειο, θα μιλήσω ξεκάθαρα κηρύσσοντας την ανάγκη μιας άλλης ημέρας. Πρέπει να πούμε αλήθειες στον ελληνικό λαό. Να του πούμε ποιοι τα έφαγαν.
Τόσα χρόνια παιδευτήκαμε και κάναμε τόσες επιτροπές για την υπόθεση της SIEMENS και δεν φταίει τελικά κανείς για αυτό το σκάνδαλο; Είμαστε σοβαροί και δεν «τρώμε ξύλο» στον δρόμο από τον κόσμο;
Δεν φταίει κανείς και δεν υπήρξε κανείς κατηγορούμενος για την SIEMENS στην Ελλάδα…
Υπήρξαν κατηγορούμενοι στη Γερμανία. Βρήκε η Γερμανική Δικαιοσύνη 100 εκατ. ευρώ μίζες στα ελληνικά κόμματα και εμείς δεν βρήκαμε τίποτα…Πόσο βολικά είναι όλα αυτά τα πράγματα. Τα ίδια έγιναν και με τα υποβρύχια. Κουκουλώματα. Κανείς δεν έφταιξε ούτε στην περίπτωση αυτή.

Μεθοδεύουν νέα παραγραφές
Υπάρχει μια δικογραφία από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για μια υπόθεση του Υπουργείου Αθλητισμού, και άλλη μια υπόθεση για το Υπουργείο Τουρισμού. Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τα «κάνουν γαργάρα» μεταξύ τους. Φωνάζει ο Εισαγγελέας για να του απαντήσουν λόγω τους ότι έχει αποστείλει προ τριμήνου τις δικογραφίες. Θέλω να καταγγείλω τις υπόγειες μεθοδεύσεις που γίνονται.
Σε 20 ημέρες λήγει η κοινοβουλευτική περίοδος και παραγράφονται τα αδικήματα. Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι ντροπή και προστυχιές. Φωνάζω κάθε μέρα για να προλάβουμε και να μην παραγραφούν τα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου