Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρη στην ομιλία του για τα 11 χρόνια από της ιδρύσεως του κόμματος, στο Βελλίδειο στις 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

01. Απομάκρυνση όλων των λαθρομεταναστών
Πέραν των πολλαπλών κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα, οι λαθρομετανάστες δημιουργούν τεράστιες βλάβες στην Ελληνική οικονομία. Ο επαναπατρισμός όλων των λαθρομεταναστών, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό


02. Έλεγχος στην εξαγωγή συναλλάγματος από λαθρομετανάστες
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τ.τ.Ε οι λαθρομετανάστες εξάγουν προς τις χώρες τους περί τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τίθενται σαφείς και συγκεκριμένοι όροι για την εξαγωγή συναλλάγματος, ίδιοι με αυτούς που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η υποχρεωτική προσκόμιση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

03. Δημιουργία Υπουργείου Άδηλων Πόρων και Ανάπτυξης
Δημιουργείται άμεσα Υπουργείο Άδηλων Πόρων, στο οποίο θα ενταχθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Υπουργείο Τουρισμού, και βεβαίως ο Απόδημος Ελληνισμός. Θα κάνουμε ένα Υπερυπουργείο, τιμώντας εκείνους τους πόρους που μπορούν να ζωντανέψουν την Ελλάδα

04. Οριοθέτηση και ανάπτυξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Η οριοθέτηση και ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Η ασκούμενη εξωτερική πολιτική, είναι εξαιρετικά βλαπτική και επικίνδυνη σε έναν περίγυρο ο οποίος αντιλαμβάνεται τη χώρα μας ως αδύνατη.

05. Κατάργηση του πόθεν έσχες
Η κατάργηση του πόθεν έσχες για μια πενταετία, θα δώσει ανάσα ζωής στην ήδη καταρρέουσα οικοδομική δραστηριότητα. Για τον ΛΑ.Ο.Σ η οικοδομή ήταν, είναι και πρέπει να ξαναγίνει η «οτομοτρίς» της ελληνικής οικονομίας.

06. Επαναπατρισμός κεφαλαίων
Όποιος έχει καταθέσεις στο εξωτερικό, τις φέρνει στην Ελλάδα χωρίς ουδεμία επιβάρυνση, αρκεί το 75% να κατατεθεί σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας και το 25% για αγορά ελληνικών ομολόγων. Εάν επαναπατρισθούν τα κεφάλαια από την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, μπορεί μόνον από αυτή τη διαδικασία να βγάλουμε το μισό χρέος. Τα ανενεργά κεφάλαια του εξωτερικού και τα ανενεργά κεφάλαια που είναι καταχωνιασμένα σε θυρίδες τραπεζών, όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά τουναντίον επιτείνουν τα ήδη σοβαρά προβλήματα της οικονομίας.

07. Αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου
Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι κάθετα αντίθετος και δεν θα επιτρέψει επ’ ουδενί να πουληθούν στους ξένους οι πλουτοπαραγωγικοί μας πόροι (νερό, μεταλλεύματα, κλπ). Υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα του Δημοσίου προς πώληση. 200 δισ. κληροδοτήματα τα οποία από το 1938 δεν έχει γίνει αποτελεσματική η διαχείρισή τους.

08. Πάγωμα των τιμών
Θα εφαρμόσουμε άμεσα πάγωμα όλων των τιμών για όλα τα προϊόντα και όλα τα φάρμακα για μία 3ετία. Για να μπορεί ο πολίτης να αντισταθμίσει τις συνεχόμενες απώλειες που υφίσταται.

09. Ενιαίο μισθολόγιο.
Ένας ίσος μισθός για όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους, με ίδια προσόντα και ίδια χρόνια προϋπηρεσίας. Ενιαίο Ο ενιαίος αυτός μισθός, θα ποικίλλει χρόνο με το χρόνο, αναλόγως της διαμόρφωσης του ΑΕΠ (αύξηση/μείωση).

10. Η αρχή του 7πλασίου για τους μισθούς
Κανένας μισθός στο δημόσιο τομέα, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 7πλάσιο του κατώτατου μισθού. Εάν ο κατώτερος μισθός είναι 700€, τότε ο ανώτατος μισθός δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 4.900 € (7Χ7= 4.900€ ).

11. Κίνητρα για επενδύσεις
Πρώτο και σημαντικότερο κίνητρο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα είναι η μείωση της φορολογίας και η διάρκεια του φορολογικού Νομοσχεδίου. Εν συνεχεία παρέχουμε στον Έλληνα επιχειρηματία: 100% αφορολόγητα όσα κέρδη και αν έχει, αρκεί να επανεπενδύονται στην επιχείρηση και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Επίσης, προτείνουμε να δίνεται η ελληνική ιθαγένεια σε όποιον ξένο έρχεται και επενδύει για τουλάχιστον μια 10ετία στην Ελλάδα 5 εκατομμύρια ευρώ.

12. Κίνητρα για διατήρηση θέσεων εργασίας
Προτείνουμε αφορολόγητο κύκλο εργασιών μέχρι 100.000 ευρώ. Όποια νέα, ή παλαιά επιχείρηση, που κάνει μέχρι 100.000 ευρώ κύκλο εργασιών, δεν θα φορολογείται, αρκεί να απασχολεί μέχρι τέσσερα (4) άτομα προσωπικό, έξω από την οικογένειά του.

13. Αξιοποίηση και όχι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων
Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι κάθετα αντίθετος τόσο με την εργασιακή εφεδρεία, όσο και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο ΛΑ.Ο.Σ καταθέτει συγκεκριμένο σχέδιο εξορθολογιστικής ανακατανομής του δημοσιοϋπαλληλικού δυναμικού, μέσω του οποίου η οικονομία της Ελλάδας θα αποκτήσει και ανταγωνιστικότητα και ισχυρή ανάπτυξη, ήδη από το πρώτο 6μηνο της εφαρμογής του.

14. Ενιαίος ασφαλιστικός φορέας για όλους και κατάργηση των ενσήμων.
Καθιερώνεται ένας ενιαίος ασφαλιστικός φορέας, στον οποίο θα είναι ασφαλισμένοι όλοι οι Έλληνες πολίτες για την Υγεία, την Περίθαλψη και τη Σύνταξη. Καταργούνται τα ένσημα. Ο κάθε πολίτης να μέσω ενός ειδικού τέλους συμμετέχει στην κάλυψη των δαπανών για την υγεία. Παράλληλα, η κατάργηση των ενσήμων- που σήμερα αντιστοιχούν σε κρατήσεις ύψους 1/3 του μισθού- θα δοθούν δίκην αυξήσεων στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

15. Αλλαγές στη Γ’ βάθμια περίθαλψη και στο σύστημα Υγείας
Τα σύστημα λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία κάθε χρόνο επιβαρύνουν με τεράστια ποσά το Ελληνικό δημόσιο, θα αναμορφωθεί κατά το γερμανικό σύστημα, με βάση το ιδιωτικό μάνατζμεντ. Είναι αδιανόητο σήμερα να κοστίζουν τα νοσοκομεία της Ελλάδος περισσότερο από ότι κοστίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία.

16. Κατάργηση των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ
Όλες οι χρηματοδοτήσεις προς τις Μ.Κ.Ο καταργούνται αυτομάτως. Παράλληλα, θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος που πήγαν τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού που κατασπαταλήθηκαν μέσω των ΜΚΟ.

17. Ανασύσταση της ΜΟΜΑ
Επανίδρυση της ΜΟΜΑ για την εκτέλεση όλων των μεγάλων έργων υποδομής. Για τον σκοπό αυτό, όποιος Έλληνας καταθέτει αίτηση για εύρεση εργασίας, εντός 24 ωρών θα προσλαμβάνεται με 5ετή σύμβαση στην ΜΟΜΑ.

18. Σύνδεση των επιτοκίων καταθέσεων-χορηγήσεων
Άμεσο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων.

19. Κατάργηση του Τειρεσία
Η εγγραφή στο σύστημα «Τειρεσίας» θα καταργηθεί και του λοιπού θα εγγράφονται μόνο με δικαστική απόφαση που θα αποδεικνύει τη δολιότητα εκείνου που έχει αθετήσει την οικονομική του συναλλαγή. Με την κατάργηση του «Τειρεσία» θα απελευθερωθεί περίπου το 70% της οικονομίας, πράγμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αγορά.

20. Κατάργηση του ειδικού τέλους για την ΕΡΤ
Σήμερα ο κάθε λογαριασμός της ΔΕΗ επιβαρύνεται με μεγάλα ποσά. Η μείωση θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ τα ασθενέστερα βαλάντια.




21. Ελάφρυνση μικρών νοικοκυριών
Μέχρι 100 kw/h κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, θα παρέχεται εντελώς δωρεάν από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Θα υπάρξει μια λογική κλιμάκωση στις μεγάλες καταναλώσεις.

22. Επιβολή Φορολογίας του διοξειδίου του άνθρακα
Σε όποιο προϊόν εισάγεται, θα επιβάλλεται ο φόρος διοξειδίου του άνθρακος. Ο συγκεκριμένος φόρος δεν αποτελεί ελληνική πατέντα, τουναντίον εφαρμόζεται ήδη στη Γαλλία και έχει τονώσει σημαντικά την εγχώρια αγορά.

23. Δικαίωμα στην Ιδιωτική εκπαίδευση σ’ όλα τα επίπεδα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ πέτυχε να οδηγήσει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στο να ψηφίσουν τελικώς την άρση του ασύλου στα Α.Ε.Ι, φέρνοντας έτσι την δημοκρατία και την πραγματική ελευθερία μέσα τα Ανώτατα πνευματικά μας ιδρύματα.
Σήμερα, η ελευθερία στην δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αποτελεί ένα ακόμη ρηξικέλευθο μέτρο, το οποίο εκτός από την άμιλλα στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα δώσει την δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά που αναγκάζονται σήμερα να ξενιτεύονται να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, εξασφαλίζοντας αφενός μεν την παραμονή των «λαμπρών μυαλών» στην Ελλάδα, αφετέρου δε το συνάλλαγμα που αποστέλλεται στο εξωτερικό.

24. Εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων
Η Ελλάδα έχει δαπανήσει τεράστια ποσά από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης για τους εξοπλισμούς. Ο ΛΑ.Ο.Σ θα εφαρμόσει το σύστημα «κλήρινγκ» δηλαδή το σύστημα προμήθειας οπλικών συστημάτων τα οποία θα εξοφλούνται κατά το 1/3 με αγροτικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη. Επιπλέον, 1/3 σε «travel checks» τα οποία οι προμηθεύτριες κυβερνήσεις, θα χορηγούν στους πολίτες των χωρών τους, ώστε αυτά να επιστρέφουν μέσω του τουρισμού στην Ελλάδα. Έτσι ενισχύεται και η μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας, ο Τουρισμός.

25. Επαναχάραξη της νομισματικής πολιτικής
Επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ κι οποιαδήποτε σκέψη να φύγουμε από το ευρώ σήμερα είναι εξόχως επικίνδυνη. Όμως στο εσωτερικό της χώρας και για δύο χρόνια, μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία ένα παράλληλο νόμισμα μόνο για την εσωτερική αγορά. Εμείς προτείνουμε την ευρωδραχμή, η οποία θα αντιστοιχεί στο ισόποσο ενός ευρώ για την ελληνική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου