Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Θα την πληρώσουν οι δημόσιοι υπαλληλοι


Διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών ότι διακόπηκαν βιάια οι συνομιλιές με την τρόικα, παρά το γεγονός ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση αποχώρησαν άμεσα, ενώ ήταν προγραμματισμένο να φύγουν στις 5 Σεπτεμβρίου.
Ανέφερε ότι η διακοπή ήταν προγραμματισμένη και υπογράμμισε πως “καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν όσα γράφονται”. “Έχει προγραμματιστεί ο νέος κύκλος να ανοίξει σε δέκα περίπου ημέρες για να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για τον προυπολογισμό του 2012″ ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η ύφεση θα κυμανθεί στο -5%, πράγμα που όπως είπε θα φέρει αλλαγές στο πρόγραμμα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. “Αυτό που είναι καίριο είναι να αναστρέψουμε την ύφεση για να έχουμε καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις”, ανέφερε, τονίζοντας ότι το 2012 αυτή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.
Παρά τις επανειλλημένες ερωτήσεις για το πόσο είναι τελικά το έλλειμμα, (δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι κατά 1 ποσοστιαία μονάδα πάνω από το στόχο πράγμα που πιθανόν σημάνει νέα μέτρα), απέφυγε να απαντήσει ευθέως και κάλεσε τους δημοσιογράφους να το υπολογίσουν μόνοι τους βάσει της ύφεσης.
O υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα για λήψη νέων μέτρων, αλλά για εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων και αποφασισμένων, με την τρόικα.
Υπογράμμισε την προσήλωση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις και στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθει.”Πρώτη προτεραιότητα είναι ότι πρέπει και θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικες αλλαγές που αλλάζουν το τοπίο και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας” σημείωσε.
Ο υπουργός ανέφερε ότι οι αλλαγές στον δημόσιο τομέα θα προχωρήσουν κανονικά, τόσο ως προς το εργασιακό των δημοσίων υπαλλήλων, όσο και ως προς τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών.
Τόνισε επίσης ότι στον τομέα τον εσόδων θα προχωρήσει το κυνήγι της φοροδιαφυγής και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην διοίκηση των εφοριών.Πρόσθεσε ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές στα εργασιακά, στην υγεία κ.α. που θα αποδώσουν αποτελέσματα μέσα στο έτος.
Υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συναίνεσης εκ μερους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να βγούμε από το μάτι του κυκλώνα όπως είπε.
Σε ερώτημα για το αν βλέπει εκλογές τόνισε οτι δεν υπάρχει τίποτα πιο βλαπτικό για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου