Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Απόβαση Ολλανδών εφοριακών στην Ελλάδα

«Η Ολλανδία θέλει να στείλει εφοριακούς υπαλλήλους στην Ελλάδα για να συμβάλλουν στην βελτίωση της είσπραξης των φόρων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Volkskrant σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ ζήτησε από τους Ολλανδούς «να βοηθήσουν στην βελτίωση της είσπραξης των φόρων στην Ελλάδα». Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Niels Redeker αναφέρει πως «η είσπραξη των φόρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα. Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει μια βελτίωση».
Σύμφωνα με το άρθρο η Ε.Ε. είναι απασχολημένη με το σχηματισμό μιας ομάδας περίπου 25 ατόμων, η οποία θα παρέχει βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτή την ομάδα αναμένεται ότι θα υπάρχουν και Ολλανδοί.
«Η Ελλάδα είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη και στηρίζεται στα δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια έκτακτης ανάγκης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Σε αντάλλαγμα για αυτή τη βοήθεια πρέπει οι Έλληνες να απελευθερώσουν την οικονομία τους και να τακτοποιήσουν τα δημόσια οικονομικά τους. Η τεράστια φοροδιαφυγή δυσκολεύει το έργο αυτό» συμπληρώνει το δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου