Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: Προς περιφερειακή «ισλαμική διεθνή»…


Με υπέρτατο στόχο την απομόνωση του Ισραήλ και την ανάληψη του γεωπολιτικού ελέγχου της Ανατολικής Μεσογείου από την «περιφερειακή υπερδύναμη» Τουρκία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην Τυνησία, δεύτερο σταθμό, μετά την Αίγυπτο, της περιοδείας την οποία πραγματοποιεί στις χώρες της «αραβικής άνοιξης».
Στην Τύνιδα τον υποδέχθηκαν μερικές εκατοντάδες ισλαμιστές του ισλαμικού κόμματος της Τυνησίας «Εναχντά», μαζί με τον επικεφαλής του κόμματος Ρασίντ Γανούσι.

Το ισλαμικό κόμμα θεωρείτε ο βέβαιος νικητής των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Οκτωβρίου στην Τυνησία. Ο Ερντογάν συναντάται με στελέχη της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας καθώς και τους ηγέτες των μεγαλύτερων τυνησιακών πολιτικών κομμάτων.
Μετά την Αίγυπτο και την Τυνησία ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Λιβύη.
Αυτό που εξακολουθεί να εκπλήσσει είναι οι υποτονικές αντιδράσεις της αμερικανικής πλευράς και της κυβέρνησης Ομπάμα ειδικότερα. Είναι ένα φαινόμενο που χρήζει προσεκτικής παρατήρησης και συλλογής στοιχείων αφού τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, θα αποτελέσουν κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα των ανατρεπτικών εξελίξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου