Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καταψήφιση των μέτρων από τον ΛΑΟΣ, προαναγγέλλει ο Γ. Καρατζαφέρης και επιτίθεται στην “ομάδα κανταφικών” της ΝΔ

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα μέτρα και την ίδια την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του, ενώ επανέλαβε τη θέση του περί κυβέρνησης συνεργασίας όλων των κομμάτων, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα παρουσίαζε εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Βήμα”, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο κυβερνών κόμμα, το οποίο κατηγόρησε ότι “είναι η πληγή όλων των δεινών για την πατρίδα” και υποστήριξε ότι “για χρόνια ολόκληρα δημιούργησαν ένα κράτος αδηφάγο, το οποίο το μόνο που κοίταζε ήταν να εξυπηρετήσει τις συντεχνίες προς ίδιον όφελος”.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι παίζει με τους θεσμούς, ενώ επιτέθηκε και σε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, αναφερόμενος ονομαστικά στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, κάνοντας παράλληλα λόγο για “ομάδα Κανταφικών” στο κόμμα.
“Να το καταλάβει και ο κ. Σαμαράς ότι δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς. Αυτή τη στιγμή παρατηρείται ένα φαινόμενο: ένας αρχηγός με μια ομάδα “Κανταφικών”, και όλο το κόμμα ανάποδα. Όλο το κόμμα!” είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε:
“Το λέω με την έννοια ότι διακατέχονται από κάποιες ακρότητες. Δεν μπορείς να φεύγεις από το αριστερό άκρο της Πανσπουδαστικής και να γίνεσαι ο καθοδηγητής της Δεξιάς… Το καταθέτω σαν σκέψη ότι σήμερα η ΝΔ καθοδηγείται από έναν εκπρόσωπο της ακραίας αριστερής άποψης της Πανσπουδαστικής (Χρύσανθος Λαζαρίδης) και όποιος θέλει το ευχαριστιέται. Όλες οι μετριοπαθείς φωνές έχουν κατέβει σε λευκή απεργία. Προχθές στη Βουλή συνέβη κάτι πρωτόγνωρο. Στην ονομαστική ψηφοφορία έλειπαν τα 2/3 του κόμματος. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Έλειπαν 51 βουλευτές. Δύο μόλις μέρες μετά την ομιλία στην Θεσσαλονίκη”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πρέπει να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “έστω και με ένα διάγγελμά του” και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι η Ελλάδα σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην επιθετικότητα της Τουρκίας.
Ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότι η Ευρώπη δεν υπολογίζει πια την Ελλάδα, ενώ οι ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι είναι ρευστό το τοπίο στην περιοχή “και σίγουρος και σταθερός σύμμαχος, το “αεροπλανοφόρο” της, είναι η Ελλάδα” και ως εκ τούτου, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρενέβησαν υπέρ της χώρας μας.
Τέλος εκτίμησε ότι η επάνοδος στην δραχμή είναι καταστροφή είναι ένα καταστροφικό σενάριο, και χαρακτήρισε “ανόητους” και “άσχετους” όσους διακινούν τέτοια σενάρια.
“Αν γυρίζαμε στην δραχμή την επόμενη κιόλας μέρα θα είχαμε τετραπλασιάσει το χρέος μας. Εμείς θα μείνουμε στο ευρώ και οι άλλοι ας “κόψουν τον λαιμό” τους, ας βρουν λύση. Εμείς θα συνεχίζουμε μέσα στο ευρώ να πιέζουμε για την σωτηρία μας” είπε.
Αύριο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα ανοίξει με ομιλία του τις εργασίες της ΚΕ του κόμματός του, η οποία συνεδριάζει στις 11 το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου