Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

16,5 εκ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα!


Λίγο οι ταραχές στην Αφρική, λίγο η κρίση που κάνει τις διακοπές στην Ελλάδα φτηνές, λίγο οι τουρίστες από το πρώην Ανατολικό Μπλοκ, πήρε τα πάνω του φέτος ο τουρισμός.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, κατά 12,6% αυξήθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό στο πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας. Στοιχεία από τον ΣΕΤΕ παράλληλα, δείχνουν ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα μας θα φτάσουν στα 16,5 εκατομμύρια, δηλαδή πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2007.

Η θεαματική βελτίωση οφείλεται στην ανάκαμψη στο πορτοφόλι Ευρωπαίων ορισμένων χωρών, στις ταραχές της Βόρειας Αφρικής που κάνουν απαγορευτικές τις εκεί διακοπές, στις χαμηλες τιμές που έχουν φέτος τα τουριστικά καταλύματα λόγω της κρίσης και στη βελτίωση του ρυθμού έκδοσης βίζας στους Ρώσους. Καθοριστικός παράγοντας για τον τουρισμό σε Δωδεκάνησα και Επτάνησα ήταν και ότι αυξήθηκαν οι πτήσεις χαμηλού κόστους.
Ο Έλληνας πάντως φέτος δεν έκανε διακοπές, όπως άλλες χρονιές. Πτώση της τάξης του 20% είχαμε στον εσωτερικό τουρισμό, αφού η κρίση δεν επιτρέπει πολλά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου