Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ - Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ



Με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση - ημερίδα της ΝΕΟΣ για τα Ίμια, η πρώτη -τέτοιων διαστάσεων εκδήλωση - που διοργανώθηκε από τον ΛΑΟΣ για το συγκεκριμένο θέμα. Κάποιοι δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς αποτελούσε διακάη πόθο πολλών μέσα στο ίδιο το κόμμα. Η αίθουσα του ξενοδοχείου Caravel αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όλο τον κόσμο που μαζεύτηκε. Όχι όμως μόνο η αίθουσα αλλά και οι διάδρομοι, στους οποίους είχαν τοποθετηθεί οθόνες που αναμετέδιδαν την εκδήλωση δεν μπόρεσαν να χωρέσουν τον κόσμο. Έτσι πολλοί ήταν αυτοί που ήταν συγκεντρωμένοι στον κεντρικό χώρο του ξενοδοχείου, δίχως να μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες. Λόγω αυτού του γεγονότος αρκετοί αναγκάστηκαν να φύγουν. Μιλώντας με στέλεχος του κόμματος, το οποίο βρισκόταν στην είσοδο, αναφέρθηκε σε περίπου 500 άτομα τα οποία έφυγαν δίχως να μπορέσουν να παρακολουθήσουν κανένα μέρος της εκδήλωσης.
Παρ' όλες όμως τις οργανωτικές δυσκολίες - όπως είπαμε άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση - αυτές καθ' αυτές οι ομιλίες ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Την παράσταση, σύμφωνα με τους παρισταμένους που κατόρθωσαν να ακούσουν τις ομιλίες, έκλεψαν οι ομιλίες του Χρήστου Γούδη και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ εντύπωση έκανε και αυτή του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την ομιλία του Χρήστου Γούδη: " «Σε κάποια από τις πολυτάραχες στιγμές της ισπανικής ιστορίας ένας Ισπανός ναύαρχος, αν και βρέθηκε σε εμφανώς μειονεκτική θέση μπροστά στη μεγαλύτερη ναυτική ισχύ του αντιπάλου του, προτίμησε να μην αποφύγει την ναυμαχία λέγοντας: "Η Ισπανία μπορεί να ζήσει χωρίς πλοία, δεν μπορεί όμως να ζήσει χωρίς τιμή". Σε αντίθεση με τον Ισπανό ομόλογό τους οι Έλληνες "ναύαρχοι" φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ελλάς μπορεί να ζήσει χωρίς τιμή."
Μεταδόθηκε επίσης βίντεο-μήνυμα του Σάββα Καλεντερίδη, ενώ μίλησε ο πρέσβυς Γεωργίου και ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος.
Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία, από το ξενοδοχείο, μέχρι το ηρώο των πεσόντων στα Ίμια, στην οδό Ρηγίλλης. Η πορεία είχε κάτι παραπάνω από 1000 άτομα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι δεν την ακολούθησαν, καθώς η ώρα είχε περάσει και αρκετοί πιεσμένοι από τον χρόνο αναγκάστηκαν να φύγουν. Η εκδήλωση έληξε με κατάθεση στεφάνων, τόσο από τους διοργανωτές όσο και από άλλους συλλόγους και οργανώσεις.
Συνολικά πάνω από 2000 άτομα πήραν μέρος στην όλη εκδήλωση, κάτι που αποδεικνύει ότι η ιστορική μνήμη δεν έχει σβήσει στην χώρα μας εντελώς, καθώς αυτή η εκδήλωση δεν διαφημίστηκε σχεδόν από πουθενά.
Τίμησαν την ιερή μνήμη του Παναγιώτη Βλαχάκου στον Πειραιά
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα, από το Δήμο Πειραιά, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, στον ανδριάντα του, στην Πλατεία Τερψιθέας.
Στην ομιλία του, ο αδερφός του Παναγιώτη Βλαχάκου, Νίκος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεκαπέντε χρόνια μετά την πιο μελανή νύχτα της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου μαστιγώθηκε το γόητρο της ελληνικής ψυχής και παλικαριάς, υπάρχουν σήμερα πολιτικοί άνδρες που συνεχίζουν να απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις αμφισβητώντας το κορυφαίο έργο που έχουν ταχθεί να υπηρετούν. Στη χώρα που σμιλεύτηκε η λέξη ήρωας και που ταυτίστηκε με το Έλληνας, οδηγήθηκε στους καιρούς μας σε παραγκωνισμό. Η θυσία του αδελφού μου και των άλλων δύο παλικαριών, έρχεται να σώσει τη νύχτα εκείνη το έθνος μας από την ταπείνωση που κάποιοι θέλησαν να το εναρμονίσουν στο δικό τους ανάστημα. Παράλληλα, η θυσία τους μεταλαμπαδεύει σ' εμάς, τους νεότερους την ιερή υποχρέωση να μην ξαναυποστείλουμε ποτέ την Ελληνική σημαία και να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή γης, αυτής της ποτισμένης με αίμα πατρίδας μας, που επίβουλοι επιδιώκουν να υποτάξουν με οποιονδήποτε τρόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου