Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα την «Ακύρωση των Μεσογειακών Αγώνων Βόλου-Λάρισας 2013», τόνισε τα εξής:

«κ. υπουργέ, είθισται όταν απουσιάζει ο Πρωθυπουργός, τα κόμματα να στέλνουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να υποστηρίζουν την ερώτηση -και λόγω εντοπιότητας σήμερα ο κ. Ροντούλης θα μπορούσε να το κάνει- όμως, πρόκειται για ένα εξέχον θέμα και ήρθα προσωπικά να το αναδείξω.
Μεσογειακοί Αγώνες: Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και κυρίαρχο, όμως, διπλωματικό θέμα με την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο.
Τι θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε με τους Μεσογειακούς:
- Τουριστική ανάπτυξη
- Να αποκαταστήσουμε τη διεθνή εικόνα οικονομικής καχεξίας της Ελλάδας
- Να καταστήσουμε την Ελλάδα κέντρο διεργασιών και αποφάσεων στην περιοχή
Ο τρόπος που χάσαμε τους Μεσογειακούς Αγώνες ήταν προσβλητικός για τη χώρα μας και προκάλεσε έντονο προβληματισμό και πόνο στην αδικημένη περιοχή της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας. Ήταν “ταφόπλακα” για την περιοχή!
Και οι δικαιολογίες που ακούσαμε από την κυβέρνηση δεν ήταν επαρκείς. Μα για 126 εκατ. ευρώ κ. υπουργέ είναι δυνατόν; Δεσμεύομαι ότι θα μπορούσα αύριο να τα φέρω στο γραφείο σας!
Δεν είναι δυνατόν η κυρίαρχη χώρα της περιοχής των Βαλκανίων να μη μπορεί, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, να δώσει 126 εκατ. ευρώ για τους Μεσογειακούς Αγώνες!
Σας έχω λύσεις:
- Ένα λαχείο Μεσογειακών Αγώνων να εκδίδατε, ο κάθε Έλληνας να έδινε 15 ευρώ, θα βρίσκονταν τα λεφτά.
- Οικονομία να κάνατε από κάποιες δαπάνες του Δημοσίου, από το σπάταλο αυτό Δημόσιο, θα τα εξοικονομούσατε.
Δε γίνεται να ακυρώνεται τόσο εύκολα ένα γεγονός στο οποίο έχουμε “ποντάρει” 5 χρόνια τώρα.
Μπορούμε να δώσουμε μια μάχη να τους ξαναπάρουμε και δεσμεύομαι προσωπικά να εξασφαλίσω τους πόρους που η κυβέρνησή σας ήταν ανάξια να εξασφαλίσει».

Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του υπουργού Πολιτισμού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«κ. υπουργέ, όλα αυτά που είπατε θα είχαν αξία εάν δεν είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2009, λέγοντας το εξής: “Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα έπρεπε να είναι απλώς αγώνες επαρχίας της Θεσσαλίας. Να είναι Μεσογειακοί και Παγκόσμιοι Αγώνες, δηλαδή να έχουν το βάρος και την προβολή για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα διεθνώς”.
Γιατί δεν το υλοποιείτε αυτό; Και δε σας ζητήθηκε καν να βάλετε από την τσέπη σας τα 126 εκατ. ευρώ, με μορφή εγγυήσεων θα τα δίνατε.
Το 2012 είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο, στην τροφό χώρα του Τουρισμού της Ελλάδας. Θα σας δινόταν η ευκαιρία εκεί να λέγατε: “Σε 10 μήνες θα συναντηθούμε στην Ελλάδα!”.
Είχατε την ευκαιρία να ανεβάσετε τους τουρίστες σε 5 εκατομμύρια.
Όλοι οι Εβραίοι του κόσμου πλέον δεν επιλέγουν την Τουρκία για διακοπές, έρχονται εδώ.
Όλος ο τουρισμός που κατευθυνόταν σε Αίγυπτο και Τυνησία αναζητεί προορισμό. Εδώ θα ερχόταν.
Θα γινόμασταν το κέντρο της Μεσογείου! Και Θεσσαλία σημαίνει: Πήλιο, Καλαμπάκα, Μετέωρα λίγο πιο πέρα.. Όλα αυτά θα είχαμε να προσφέρουμε στους τουρίστες. Θα γινόταν η περιοχή το κέντρο πολιτισμού.
Στον ΟΠΑΠ να λέγατε, μόνο από το παιχνίδι “ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”, είχε τη δυνατότητα να αναλάβει τη χορηγία τους αποκλειστικά.
Κάποιος άλλος, ίσως, ήταν ο λόγος που δε θέλατε κ. υπουργέ τους Μεσογειακούς Αγώνες. Όμως, εάν πιστεύετε ότι οι της ΔΕΜΑ είχαν στήσει εδώ “πάρτι” για μίζες, να τους ανακαλύψετε και να τους οδηγήσετε στον Εισαγγελέα. Όχι να ακυρώσετε τους Αγώνες.
Θα είχατε εδώ το Γάλλο Πρόεδρο, τον Ισπανό Πρωθυπουργό, τον Ιταλό, όλη τη Νότια Μεσόγειο. Ακόμα και την Τουρκία που πρέπει να τη φέρουμε στην αγκαλιά τη δική μας όχι να μας πάρει αυτή στη δική της.
Πέρα από τους αθλητικούς και τουριστικούς λόγους, μόνο και μόνο για διπλωματικούς λόγους δεν έπρεπε να τους χάσουμε.
Σας κάνω έκκληση: Τώρα έστω, την τελευταία στιγμή, πάρτε τους πίσω!
Εσείς θα κερδίσετε τα χειροκροτήματα.. Τώρα έχετε μόνο το “ανάθεμα” από μια μεγάλη περιοχή.
Η Ελλάδα που διοργάνωσε με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσα σε 6-7 χρόνια δε μπορεί να διοργανώσει τους Μεσογειακούς! Προσβάλλετε την Ελλάδα!

Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σήμερα, θα αντιληφθεί ότι η Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί, με οποιονδήποτε τρόπο.
Και να μην αφήσει να περάσει η απαίτηση της κας Μέρκελ να μας επιβάλει γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. Αυτός ο λαός μάτωσε και πολέμησε να διώξει τους Γερμανούς και δεν θα αφήσουμε να τα καταφέρουν τώρα να μας επιβληθούν με το ευρώ.
Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να μη γυρίσει με “κατεβασμένα τα φτερά” από τη Μέρκελ και το ΠΑΣΟΚ που μιλούσε και υπέγραφε με αστερίσκους να μην αφήσει τώρα να γίνει κάτι τέτοιο.
Η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει ανάστημα! Είχε μια τέτοια ευκαιρία με τους Μεσογειακούς Αγώνες και την έχασε εξαιτίας σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου