Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί: Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας από ελληνικά χέρια!


Ένα εξαιρετικά καινοτόμο σχέδιο Ταχύπλοου Καταδυόμενου Σκάφους Επιφανείας, δηλαδή ενός υποβρυχίου και ταυτόχρονα σκάφους επιφανείας, ανάλογου με το γαλλικό SNX-25, αλλά προσαρμοσμένου στις ελληνικές ειδικές επιχειρησιακές ανάγκες παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί. Προορισμένο να δρα σε κλειστές θάλασσες με μέγιστη ταχύτητα, εν καταδύσει, 30 κόμβους(!), σχεδιάστηκε από ελληνικά χέρια και μυαλά. Το σκάφος μπορεί να εξοπλιστεί όταν επιχειρεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας τόσο με διαφόρων κατηγοριών τορπίλες από αυτές που ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία στο Π.Ν., όπως και νάρκες, καθώς και με βλήματα επιφανείας-επιφανείας AGM-114 Hellfire, όταν επιχειρεί στην επιφάνεια και με πληθώρα άλλων ναυτικών όπλων.

Έχει εκπληκτικά χαμηλό ίχνος στην επιφάνεια και όταν καταδύεται τα μοντέλα που έχουν χρησιμοποιηθεί, δείχνουν ένα πρακτικά μη ανιχνεύσιμο υποβρύχιο! Με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ η μονάδα.

Παρουσιάζονται σχέδια, τεχνικά χαρακτηριστικά, όπλα και σενάρια δράσης του. Ίσως το μόνο που λείπει από το σχέδιο, είναι η χρηματοδότησή του. Αν ήταν αμερικανικό, γερμανικό, γαλλικό ίσως θα είχε ήδη αγοραστεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου