Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η τρόϊκα "λυπάται" για την παρεξήγηση - Αμήχανη ανακοίνωση μέσα στη νύχτα


Ανακοίνωση-απάντηση στα όσα έλαβαν χώρα μετά τη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής εξέδωσε η τρόικα τh νυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Στο κείμενο της ανακοίνωσης εφράζει τη λύπη της για τις λάθος εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ωα εξής:

«Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότισυνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος.

Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζότανπάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές.»

Είναι σαφές ότι πρόκειται περί αμήχανης ανακοίνωσης, για την ακρίβεια μιας ανακοίνωσης η οποία είναι τυπική και απλώς χαρακτηρίζει "λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε λάθος εντύπωση" για τον ρόλο της τρόϊκας.

Το ερώτημα παραμάνει ως προς τουςς λόγους που ώθησαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία τέτοια μετωπική αντιπαράθεση: Ένστικτο επιβίωσης λόγω του λαϊκού ξεσηκωμού πού έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της τρόϊκας, "σικέ" κρίση για να φανεί ότι λέει και κάποιο "όχι", έστω για το "θεαθήναι" ή "πίσω σκέψεις" για πρόωρες εθνικές εκλογές;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου