Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Βέλγιο: Tο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε ότι οι δημόσιες ακροάσεις επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα διεξαχθούν από 21 έως 31 Μαρτίου 2011


Tο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε ότι οι δημόσιες ακροάσεις επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ως την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2011.

Στη σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου υπενθυμίζεται ότι η ΠΓΔΜ προσέφυγε σε αυτό, θεωρώντας ότι η Ελλάδα, «με το βέτο που έθεσε» τον Απρίλιο του 2008 στην ένταξή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «παραβίασε κατάφωρα» την ενδιάμεση συμφωνία την οποία τα δύο μέρη συνυπέγραψαν το 1995.

Αναφέρεται επίσης ότι τα δύο μέρη έχουν ήδη υποβάλει γραπτώς τις θέσεις τους επί του θέματος. Οι δημόσιες ακροάσεις θα διεξαχθούν στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου, στο Παλάτι της Ειρήνης στη Χάγη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), θα εγκαινιαστεί η άτυπη διεθνική ομάδα "Φίλοι της Μακεδονίας" που δημιουργήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η παρουσίαση αυτής της ομάδας θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, από τον ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάρτιν Κάστλερ, ο οποίος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΛΚ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου