Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: Σε λίγο θα μας κυβερνάει η Μέρκελ.Ο Σαμαράς έχει γύρω του μερικά «καλόπαιδα».


Δυσβάστακτο και εξαιρετικά επώδυνο χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του και τόνισε ότι πρέπει πάση θυσία να βρεθεί μια άλλη λύση, αλλά, όπως είπε, δεν ακούει καμία λύση από πουθενά.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στα δυο κόμματα εξουσίας και υποστήριξε ότι φτάσαμε σε αυτήν την οικτρή κατάσταση «γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεφτίλισαν το κράτος. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι τέτοια η κατάντια μας που χρειαζόμαστε δυνάστες».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε επίσης ότι έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο επιλογές:

«Ή θα προσαρμόσουμε την ζωή μας στα νέα δεδομένα, όσο κοπιαστικά και επώδυνα είναι αυτά, ή θα εξεγερθούμε
Αναφερόμενος στις σχέσεις του κόμματός του με την ΝΔ είπε ότι έχει σπάσει ο πάγος στη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά μέχρι εκεί.

«Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ελέγχω απόλυτα την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα μου. Όλοι οι βουλευτές μου είναι εξαιρετικά ευφυείς και ικανοί. Δεν είναι κανείς τους τόσο κουτός για να φύγει από το ανερχόμενο και να πάει στο κατερχόμενο», είπε.

Ακόμη υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έχει γύρω του μερικά ‘καλόπαιδα’ και ‘συμβούλους’, οι οποίοι αντιδρούν και τορπιλίζουν τη διάθεση για τη γέννηση και την πορεία μιας σειράς καλύτερων συνθηκών».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, λέγοντας ότι τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη γειτονιά μας, θα επιφέρουν εξαιρετικά σημαντικές συνέπειες και ριζικές αλλαγές και ανατροπές.

Είπε ότι το κόμμα του συνειδητοποιεί την σοβαρότητα της κατάστασης και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, καθώς και του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

«Όλα αυτά που συζητάμε για τα εσωτερικά προβλήματα μας, είναι “κόκκος άμμου” μπροστά στα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή μας», είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβάλλει τον εαυτό του σαν τον νέο Νάσερ του ισλαμικού κόσμου και εκτίμησε πως εάν η εξέγερση στον Αραβικό κόσμο οδηγήσει σε ένα «ήπιο - μαλακό» Ισλάμ, τότε η Τουρκία θα κάνει «κουμάντο» στην Αίγυπτο. Και μία τέτοια εξέλιξη, θα φέρει σε δύσκολη θέση τη χώρα μας, είπε.

«Εάν η εξέγερση οδηγήσει σε «σκληρό» Ισλάμ, τότε θεωρώ ότι τα πράγματα θα αγριέψουν. Η κατάσταση θα ενταθεί εξαιρετικά και θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμη και σε πόλεμο. Ο επόμενος ηγέτης της Αιγύπτου θα είναι “προβληματικός”. Η οποιαδήποτε διαδοχή στην Αίγυπτο, πρέπει να περνάει και από τις ανάγκες εξυπηρετήσεως της ισορροπίας της ευρύτερης περιοχής μας. Διαφορετικά θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε τραγικά ενδεχόμενα και εξελίξεις», είπε.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της επαναδιαμόρφωσης της εξωτερικής μας πολιτικής, λέγοντας ότι πρέπει να φύγουμε από την ορθοδοξία του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν» και σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «επιβάλλεται να ακολουθήσουμε νέα στρατηγική και πολιτική: Η Ελλάδα ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της. Αλλάζει όλη γεωπολιτική στρατηγική της περιοχή μας. Το Ισραήλ είναι μια διέξοδος σε αυτές τις αλλαγές. Πρέπει να βρούμε και να προωθήσουμε το δικό μας στίγμα και τον δικό μας τρόπο σε αυτή τη νέα σκακιέρα».http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/117686/o-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου