Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πλιάτσικο κρατικού πλούτου με 3.000.000€ ζημιά για τη ΔΕΗ από σπείρα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ


Σπείρα αφαιρούσε μετασχηματιστές της ΔΕΗ προκαλώντας ζημιές αξίας 3 εκατ!
Σπίτια χωρίς ρεύμα, χωράφια χωρίς πότισμα και ιδιοκτήτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης από τους δράστες που έχουν ρημάξει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Οι κυνηγοί του χαλκού είναι καθημερινό φαινόμενο και ο πιο “δημοφιλής” στόχος είναι πλέον η ΔΕΗ. Μια από τις σπείρες που έχουν κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στη ΔΕΗ που φτάνει τα 3.000.000 ευρώ έπεσε χθες στα χέρια της αστυνομίας.

Όλα άρχισαν ή τελείωσαν, μπορούμε να πούμε, το μεσημέρι στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνέλαβαν τρεις δράστες που ήταν μέλη σπείρας που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Έναν 26χρονο, έναν 30χρονο και έναν 37χρονο Πακιστανό.
Οι συλληφθέντες μαζί με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών συνεργών τους, που αναζητούνται, αφού εντόπιζε σε απομακρυσμένες και απόμερες αγροτικές περιοχές μετασχηματιστές του δικτύου της Δ.Ε.Η, τους κατέστρεφε και αφαιρούσε το χαλκό.
Στη συνέχεια παρέδιδαν τον χαλκό στην επιχείρηση εμπορίας του 26χρονου και του 30χρονου και από εκεί αφού ¨νομιμοποιούνταν¨ με παραστατικά αγοράς-διακίνησης, τα διέθεταν σε εταιρεία ανακύκλωσης-χύτευσης.
Η σύλληψή τους έγινε την ώρα που ξεφόρτωναν από όχημα που χρησιμοποιούσαν, ποσότητα κλεμμένου χαλκού.
Από την έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
-290 κιλά χαλκού
-Ένα ΙΧ αυτοκίνητο
-Το χρηματικό ποσό των 16.200 ευρώ
-Δύο επιταγές
-Κινητά τηλέφωνα
-Εργαλεία κοπής μετάλλων και αποσυναρμολόγησης μετασχηματιστών
Η συγκεκριμένη σπείρα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει 180 κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Αργολίδας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στην Δ.Ε.Η. υπολογίζεται στο ποσό των 3.000.000 ευρώ περίπου.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου