Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 9ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κατά τη σημερινή ενημέρωση από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών, κας Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά «με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου και τις συναφείς ευρωπαϊκές εξελίξεις».


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΕΥΡΩ
Σήμερα έχουμε μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ πιο δύσκολη απ΄ ό, τι ήταν πριν από μερικά χρόνια. Το κλίμα στράβωσε από το Μάαστριχτ, βέβαια, και έχουν ευθύνη αυτοί που το ψήφισαν τότε. Αυτή η ανελαστικότητα του Μάαστριχτ οδήγησε εδώ τα πράγματα σήμερα. Το πολύ ακριβό ευρώ έναντι του δολαρίου απέκλεισε τις χώρες του Νότου από το να σημειώσουν πρόοδο. Ο τουρισμός μας μειώθηκε, τα προϊόντα μας εξαφανίστηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου και αποδυναμωθήκαμε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Σήμερα η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ διαλύεται, απλώς δεν έχει υπάρξει ακόμα η πιστοποιητική πράξη. Σήμερα έχουμε ένα νέο πράγμα, έχουμε μία γερμανική ένωση, με μία Γερμανία η οποία δεν αλλάζει πολιτική, διότι αυτή η πολιτική είναι εμφυτευμένη στο “πολιτικό DNA” της.
Η Γερμανία έχει μία βιομηχανία 3 επιπέδων: Την υψηλή βιομηχανία, που είναι και μονοπωλιακού χαρακτήρα, αφού στη Γερμανία κατασκευάζονται εξαρτήματα για τη NASA, μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι. Τη μεσαία βιομηχανία, που περιλαμβάνει την αυτοκινητοβιομηχανία, MERCEDES, PORCHE κλπ., τα οποία θα πωλούνται και θα εξάγονται όσο ακριβό κι αν είναι το ευρώ. Τέλος, έχει, όμως, και τη “χαμηλή” βιομηχανία, όπως τα τραπεζάκια, ας πούμε, που κατασκευάζει και βλέπουμε στο ΙΚΕΑ. Αυτά μπορούμε να τα παράγουμε κι εμείς. Αυτό φοβάται η Γερμανία. Τρέμει μη φύγουμε από το ευρώ και αναπτύξουμε δική μας βιομηχανία και προχωρήσουμε. Η Γερμανία μας θέλει δέσμιους μέσα στο ευρώ.
Εάν το ευρώ σήμερα δεν ακολουθήσει το δολάριο με μία σταθερή ισοτιμία 1:1 για 10 χρόνια, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις για την ΕΕ, όπως αυτές που είδαμε τότε με το πείραμα της Ιερής Συμμαχίας. Ένα πείραμα το οποίο έχουν προσπαθήσει πολλοί από αρχαιοτάτων χρόνων: η Ιταλία και οι Ρωμαίοι, κατόπιν η Ιερά Συμμαχία που είπαμε, αλλά και, διά του αίματος, ο Χίτλερ.
Σήμερα οι Γερμανοί πιέζουν αφόρητα. Λέμε “τρόικα” για να σχηματοποιήσουμε μία κατάσταση. Όμως, ο Φούχτελ, ο Ράιχενμπαχ, είναι όλοι Γερμανοί. Έλεγα πριν από καιρό, γιατί δεν παίρνουμε λεφτά μόνο από το ΔΝΤ με 2% και παίρνουμε και από τη Γερμανία με 5%; Έβγαλε λεφτά η Γερμανία όλον αυτόν τον καιρό που μας δανείζει με αυτά τα επιτόκια.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ
Το σήμερα: Έχουμε 2 επιλογές: Πρώτον, να στηρίξουμε μία κυβέρνηση, η οποία πρέπει να ανασχηματιστεί –διότι δεν μπορεί να έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία έχει 40 υπουργούς που ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους και ενδεχομένως με τις επικείμενες εκλογές, 6 υπουργούς της ΝΔ, που παρακολουθούν απλά και 4 υπουργούς δικούς μας που προσπαθούν να δείξουν ένα έργο! Πρέπει να συνεννοηθούμε για να λάβουμε μέτρα που εξυπηρετούν την Ελλάδα και όχι την τρόικα! Ειδάλλως, εκλογές τώρα!
Η τρόικα έρχεται 15 του μηνός, με ένα πολύ βαρύ μνημόνιο, το οποίο θα κληθούμε να το αχθοφορήσουμε εμείς οι τρεις γιατί οι άλλοι δεν συμφωνούν και δεν δέχονται τίποτα. Και με ένα τόσο βαρύ μνημόνιο, θέλουμε να διαλύσουμε τη Βουλή στις 20 του μηνός για να γίνουν οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου; Μα, είμαστε σοβαροί; Και θα έρθει η τρόικα να βρει ένα ΠΑΣΟΚ στις 15 του μηνός έτσι όπως είναι σήμερα; Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα, ειδάλλως να πάμε τώρα σε εκλογές.
Εάν γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου ή μία, δύο εβδομάδες πίσω, δεν προλαβαίνει καμία κυβέρνηση, ούτε του κ. Σαμαρά, ούτε καμία, να προβεί σε διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση, όπως το λέει ο καθένας, μέχρι τα μέσα Μαρτίου που λήγουν ομόλογα 16 δις και πρέπει να τα αποπληρώσουμε. Από την άλλη πλευρά, είναι το PSI, το οποίο πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, αν και δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να νομίζετε.
Είπαμε μία ημερομηνία ενδεικτική, όμως δεν πρέπει να είμαστε δεσμευμένοι σε αυτήν. Άρα, συνοψίζοντας, πρέπει να συμφωνήσουμε -διότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σαμαρά, δεν μπορεί να γίνει τίποτα από όλα αυτά- πρώτον, να κλείσει το PSI, δεύτερον, να πάρουμε μέτρα που εξυπηρετούν τη χώρα και όχι την τρόικα, και να δημιουργήσουμε ένα σφιχτό κυβερνητικό σχήμα για να πάμε μερικούς μήνες πίσω.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Υπενθυμίζω το “σύνδρομο του ναρκομανούς” που είχαν όλοι οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα, “πού είναι η 6η δόση;”, “έρχεται η δόση”, “θέλουμε τη δόση”…! Όλα αυτά το Μάρτιο θα φαντάζουν ως ένας αγγελικός κόσμος!
Η ΕΕ πιστεύω ότι ψάχνει αφορμή και άλλοθι να μην μας δώσει τα λεφτά. Έχει μετανιώσει και κοιτάζει να βρει αφορμή – π.χ. εάν υπογράψουμε με στιλό πιο βαθύ μπλε απ΄ ό, τι πρέπει! Δεν πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε άλλοθι, αλλά όχι και να παραδοθούμε άνευ όρων! Να συνεννοηθούμε, διότι ο αντίπαλος δεν είναι κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα εδώ, αλλά είναι στο Βερολίνο και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Να ενωθούμε για να εξασφαλίσουμε και ένα όσο το δυνατόν “well being”, τη μεγαλύτερη δυνατή ευζωία για τους Έλληνες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου