Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο με θέμα την «Ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)».
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:


Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: Ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)

κ. Πρωθυπουργέ,

Η Κύπρος προχώρησε με γενναιότητα και ταχύτητα στην οριοθέτηση ΑΟΖ, στον ορισμό των «θαλασσίων οικοπέδων» της και στην ανάθεση ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων σε εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, Η.Π.Α., Ε.Ε., Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ έχουν διαμηνύσει προς την Τουρκία ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να προχωρήσει στην εξόρυξη των κοιτασμάτων που υπάρχουν στην ΑΟΖ της και δεν θα ανεχθούν καμία ενεργητική προσπάθεια παρεμπόδισης των κυπριακών γεωτρήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Άμυνας & Εξωτερικών και Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, όπου ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης ενημέρωσε αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες και τους ορυκτούς πόρους ως πηγές νέου πλούτου στη χώρα μας, τέθηκε και πάλι το ζήτημα των ΑΟΖ από βουλευτές των περισσοτέρων κομμάτων.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, παρά το ότι η Κύπρος μάς έχει καλέσει επανειλημμένα να οριοθετήσουμε την μεταξύ μας ΑΟΖ, ενώ και το Ισραήλ αναγνώρισε έμμεσα την ελληνική ΑΟΖ προχωρώντας σε έκδοση σχετικών χαρτών, η Ελλάδα ελάχιστα έχει πράξει στο συγκεκριμένο ζήτημα, όχι μόνο σε σχέση με την Τουρκία, αλλά και με τις υπόλοιπες γειτονικές μας χώρες.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάσθε:
Ποιες οι σκέψεις σας επί του ζητήματος;

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ                                                                                             
                                                                        
                                                                                    Γ. Καρατζαφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου