Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΟΟΣΑ: Εξαιρετικά αρνητική μία διάσπαση της ευρωζώνης

Ενδεχόμενη διάσπαση της Ευρωζώνης θα αποτελούσε εξαιρετικά αρνητικό γεγονός και το κόστος της αποχώρησης μίας χώρας από το ευρώ θα ήταν μακράν μεγαλύτερο από το όφελος, ακόμη και για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Mondo.


«Θα οδηγούσε σε υψηλότερα επίπεδα το δημόσιο χρέος και συνεπώς σε ύφεση» είπε ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενώ σημείωσε ότι είναι δύσκολο να φαντασθεί ότι θα μπορούσε να επιβιώσει το ευρώ επί μακρό, αν σε αυτό συμμετείχε ένας μικρότερος αριθμός χωρών.

«Σε αυτό το σημείο, θα άρχισε πιθανόν να λειτουργεί ένας φυγόκεντρος μηχανισμός, ο οποίος τελικά θα σάρωνε το ενιαίο νόμισμα» υπογράμμισε ο οικονομολόγος και τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι υπάρχει περιθώριο να χαλαρώσει η νομισματική πολιτική στην Ευρώπη. «Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για το 2012 δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος στον ορίζοντα όσον αφορά τον πληθωρισμό» κατέληξε ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου