Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

«Ημέρες Χριστουγέννων. Ημέρες αγάπης, αλληλεγγύης, αλτρουϊσμού. Ημέρες που μέσα από τις καταστάσεις που όλοι βιώνουμε, κάποιοι περισσότερο, έχουν χάσει το νόημά τους. Ξεχνάμε την γέννηση του Κυρίου, και όσα έφερε η ημέρα εκείνη στην ανθρωπότητα.

Όλοι περνάμε δύσκολα. Κάποιοι περνάνε δυσκολότερα. Κάποιοι δεν έχουν τα απαραιτήτως αναγκαία. Κάποιοι δεν  έχουν λίγο ψωμί, κάποιοι δεν έχουν ένα παντελόνι, κάποιοι δεν έχουν ένα φόρεμα, κάποιοι δεν έχουν να πάρουν μια σοκολάτα στο παιδί τους.  


Δυστυχώς, οι πολιτικοί αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Και δεν το καταλαβαίνουν γιατί δεν έχουν περάσει από εκεί. Επειδή εγώ έχω περάσει από τη φτώχεια, ξεκίνησα από μια απλή οικογένεια, ο πατέρας μου ήταν σανοπώλης. Επειδή έχω κοιμηθεί πολλά βράδια με μια πατάτα τηγανιτή, καταλαβαίνω τι σημαίνει “ανηφόρα”. Δεν θα το ξεχάσω και τώρα. Γιατί πιστεύω ότι το να κρατάμε την ανθρωπιά μας είναι μεγάλο προνόμιο.

Είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι στέγνωσε η καρδιά του και η ψυχή του όσο καιρό ήταν πολιτικός. 

Δεν πρόκειται να στεγνώσω τη δική μου ψυχή. Θα την κρατήσω όσο μπορώ δροσερή. Γιατί όταν κάνεις μια χειρονομία αγάπης, δεν ωφελείται εκείνος ο οποίος την αποδέχεται. Ωφελείσαι εσύ που την κάνεις, ψυχικά, ανθρώπινα.
Όπως ξέρετε, οι εποχές είναι δύσκολες και όσο πάνε δυσκολεύουν.

Εμείς όμως, θα παραμείνουμε πιστοί κάθε Χριστούγεννα να κοιτάζουμε τον διπλανό μας. Έτσι φροντίσαμε να υπάρχει σε κάθε σπιτικό μια γαλοπούλα, και να υπάρχει και ένα μικρό απλό βοήθημα, ίσα – ίσα για να πάρετε ένα κουραμπιέ, ένα μελομακάρονο.

Θέλω να ελπίζω ότι του χρόνου, θα φροντίσουμε όλοι μας να είναι καλύτερα τα πράγματα για να είστε και εσείς καλύτερα. Και εμείς, να έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ότι “φέτος δεν ήλθε κανένας στο κόμμα μας, γιατί κανένας πλέον δεν έχει αυτή την ανάγκη”. Τότε θα έχουμε πετύχει στο σκοπό μας.

Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Ο Θεός να σας έχει καλά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου