Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σύλλογος διδασκόντων Οικονομικού Πανεπιστημίου: Βρίθει το κοινό έγκλημα στον περιβάλλοντα χώρο της ΑΣΟΕΕ

Άσυλο έχουν οι έμποροι του θανάτου και οι ληστές, αλλά όχι οι ιδέες και οι φοιτητές… Νέο κρούσμα βίας καταγγέλλει ο σύλλογος των διδασκόντων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκε ένοπλη ληστεία με μαχαίρι σε βάρος διδακτορικού φοιτητή, στην πύλη του πανεπιστημίου επί της οδού Μαυροματαίων.

«Η εγκληματικότητα τυλίγει πια ασφυκτικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι δράστες αποθρασύνονται» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι πριν από λίγο καιρό έλαβε χώρα παρόμοιο περιστατικό σε χώρο εργαστηρίου εντός του Πανεπιστημίου.
Οι διδάσκοντες καταγγέλλουν ακόμη ότι έμποροι γύρω από το Ίδρυμα το έχουν μετατρέψει σε «ένα άθλιο τριτοκοσμικό παζάρι», ενώ «οι ληστρικές επιθέσεις, οι παρενοχλήσεις και η εξαθλίωση, έγιναν για πολύ καιρό ανεκτά από την πολιτεία».
«Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θυμίζει πια πανεπιστήμιο, η δημόσια εικόνα του είναι αποκρουστική, έχει παραδοθεί στον φόβο και στην εγκληματικότητα, διώχνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μακριά και απελπίζει τους εργαζόμενους» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Και καταλήγει με τη φράση: «Δεν είναι ανάγκη να χυθεί πρώτα αίμα για να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι το εκρηκτικό πρόβλημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Σχόλιο neolaialaos.gr:
Μέχρι στιγμής κάθε διαμαρτυρία των φοιτητών την ΑΣΟΕΕ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τους παραέμπορους λαθρομετανάστες να χρησιμοποιούν τα αναρχικά στέκια της σχολής ως αποθήκες (πιθανών με το αζημίωτο), αντιμετωπιζόταν από την αναρχική «αστυνομία σκέψης» της σχολής ως ρατσιστική παρεκτροπή…  Για να δούμε τι θα γίνει τώρα. Θα πρέπει να φτάσουμε στο πρώτο θύμα φοιτητή για να κινητοποιηθεί η πολιτεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου