Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Με μποϋκοτάζ γαλλικών προϊόντων απειλεί η Τουρκία

Την πιθανότητα ο τουρκικός λαός να μποϋκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα σε περίπτωση που ψηφιστεί το σχέδιο νόμου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, με το οποίο αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων έθιξε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς. «Ο τουρκικός λαός είναι συναισθηματικός, εκφράζει τις αντιδράσεις του. Έχουμε δει και στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να επέμβει, επιλέγοντας το σούπερ μάρκετ από το οποίο θα ψωνίσει, ποιο γιαούρτι θα αγοράσει, ποιο αεροσκάφος θα πάρει» δήλωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Σε αυτή τη χώρα, οι άνθρωποι έχουν ήδη χύσει το κρασί στους δρόμους, έχουν κάψει τα σακάκια και τις γραβάτες τους. Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις τους» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τα προϊόντα που θα μπορούσε να μποϋκοτάρει ο λαός ο υπουργός δήλωσε: «Τα καλλυντικά, τα αρώματα, τα ρούχα… Οι συμπολίτες μου είναι αρκετά έξυπνοι για να διακρίνουν μεταξύ των εισαγόμενων προϊόντων και αυτών που κατασκευάζονται στη χώρα».
Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι η απόφαση να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί «επίθεση» κατά της Τουρκίας: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ιδέα ότι οι γενοκτονίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη φιλοσοφία αυτού του κειμένου και δεν βλέπει μια επίθεση εναντίον της Τουρκίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές. «Βλέπει μόνο την επαναβεβαίωση μιας καθολικής αρχής που είναι ότι κάθε χώρα θα πρέπει να δει την Ιστορία της, πρέπει να έχει το θάρρος να δει την Ιστορία της με αντικειμενικότητα», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου