Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για το φυσικό αέριο στην Κύπρο

Εντός της ημέρας αναμένεται σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής γεώτρησης που διενήργησε η αμερικανική εταιρεία Noble Energy για το κοίτασμα στο οικόπεδο 12, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν την ποσότητα στα 9 με 13 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Εάν το κοίτασμα αγγίζει τα 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με βάση τις σημερινές τιμές αγοράς, η αξία του φυσικού αερίου είναι σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Η δοκιμαστική παραγωγή του κοιτάσματος τοποθετείται για το 2015 και η πλήρης παραγωγή το 2018. Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο εντοπισμός πετρελαίου, σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο ίδιο οικόπεδο. Το γεγονός αυτό προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά διευρύνει και τους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή από άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.


Το επόμενο βήμα είναι η συνέχεια του δεύτερου γύρο αδειοδότησης που έχει ήδη αρχίσει από την Κυπριακή Δημοκρατία, για τα υπόλοιπα οικόπεδα στην ΑΟΖ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου