Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χριστιανοί & μουσουλμάνοι κατά της απο-ιεροποίησης στην Ευρώπη

Οι “προοδευτικοί” τα έβαλαν και πάλι με τα Χριστούγεννα, όμως βρήκαν απέναντί τους… άλλους!

Ευρώπη, σωτήριον έτος 2011. Η επέλαση της εκκοσμίκευσης, του ορθολογισμού και του αθεϊσμού, συνεχίζεται. Όμως, οι φιλελεύθεροι & αριστεριστές θιασώτες της πολιτικής ορθότητας και των θετικών διακρίσεων, δεν βρίσκουν απέναντί τους μόνο τους χριστιανούς, αλλά και πολλούς μουσουλμάνους, που αντιλαμβάνονται το διακύβευμα και αντιδρούν στην προσπάθεια απο-ιεροποίησης και επιβολής υλιστικών & μηδενιστικών προτύπων.
Μάλιστα, οι μουσουλμάνοι αυτοί, αντιδρούν και στις ακρότητες φανατικών ομόθρησκών τους μεταναστών, οι οποίοι θεωρούν βλακωδώς ότι μπορούν να επιβάλλουν τις παραδόσεις τους στους γηγενείς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση προ μηνών του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ισλαμικών Οργανώσεων της Ελβετίας, Hisham Maiza, στην προτροπή του κροατικής καταγωγής αντιπροέδρου του μεταναστευτικού συνδέσμου της ίδιας χώρας Secondos Plus, Ivica Petrusiο οποίος (κατόπιν πιέσεων κυρίως Τούρκων & Αλβανών μεταναστών) ζήτησε την απομάκρυνση του σταυρού από την ελβετική σημαία, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Σε μια χώρα όπου οι μετανάστες, ανέρχονται στο 5% του πληθυσμού! Αν αυτό δεν αποτελεί θράσος, τότε τι αποτελεί;
Ο Hisham Maiza τόνισε από την πλευρά του ότι η πρόταση του χριστιανού (!) κατά τα άλλα Ivica Petrusi, είναι λαθεμένη και αντιπαραγωγική. Και δήλωσε ότι «δεν έχουμε την απαίτηση να αποτελειώσουμε τις αρχαίες παραδόσεις άλλων χωρών».

Νορβηγία
Την ώρα που στο Ηνωμένο Βασίλειο, το think tank (δεξαμενή σκέψης) του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, ζητούσε να μην εορτάζονται τα Χριστούγεννα για να μην θίγονται… οι αλλόθρησκοι μετανάστες, στη Νορβηγία ένα συμβάν, απότοκο αριστεριστικής και ορθολογιστικής βλακείας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Σε δημοτικό σχολείο στο Ντράμεν της Νορβηγίας και συγκεκριμένα στην 5η τάξη, οι διδάσκοντες είχαν τη «φαεινή» ιδέα να καταργήσουν αυτοβούλως τη θρησκευτικού περιεχομένου γιορτή, αλλάζοντας και τις σχετικές ενδυμασίες των παιδιών, και να την αντικαταστήσουν με μια άλλη, που είχε να κάνει με την… «επισήμανση του χειμώνα»!

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων, με τους διδάσκοντες να ψελλίζουν αστείες δικαιολογίες στους γονείς για να δικαιολογηθούν. Ο δε διευθυντής του σχολείου Tove Fredriksen, αρνήθηκε ότι «λογοκρίθηκαν» τα Χριστούγεννα και τα έθιμά τους, επικαλούμενος «συμφωνία» μαθητών και διδασκόντων! Ο δε δεξιός νορβηγικός Τύπος, έκανε λόγο για στέρηση του δικαιώματος των παιδιών στην ίδια τους την πολιτιστική κληρονομιά.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των Εργατικών στο δημοτικό συμβούλιο του Ντράμεν, ένας μουσουλμάνος εν ονόματι Masud Gharahkhani, υπερασπίστηκε τον εορτασμό των Χριστουγέννων στο σχολείο, λέγοντας ότι αυτό που έγινε ήταν «άκριτο και απαράδεκτο». Και συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ πήγα σε νορβηγικό σχολείο και βίωσα τις χριστιανικές παραδόσεις και τα Χριστούγεννα. Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά βιώνουν τη νορβηγική κουλτούρα και τις παραδόσεις». Και διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που το σχολείο δίνει τη δυνατότητα της αποχής στους αλλόθρησκους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σκωτία
Εδώ, Ευαγγελιστές και μουσουλμάνου ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (SNP), που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τους «γάμους» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 70 ευαγγελικές εκκλησίες υπέγραψαν μια επιστολή, καταδικάζοντας τον επαναπροσδιορισμό της περιγραφής της οικογένειας και τη διάνοιξη του δρόμου για θρησκευτικές τελετές μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Στο χορό μπήκαν όμως και οι μουσουλμάνοι, απειλώντας το κυρίαρχο στην περιοχή Σκωτικό Εθνικό Κόμμα με απόσυρση της στήριξής τους σε αυτό. Μάλιστα, ο επικεφαλής του μουσουλμανικού συμβουλίου της Σκωτίας, Salah Beltagui, δήλωσε ότι «γενικά, η [μουσουλμανική] υποστήριξη στο SNP είναι ισχυρή, αλλά αν αυτό συνεχιστεί, ενδεχομένως να άλλαζε τα πράγματα». Και μπήκε στην ταμπακέρα: «η κοινότητά μας στο σύνολό της, είναι της άποψης ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο ορισμός της οικογένειας. Μια οικογένεια είναι ένας άντρας και μια γυναίκα και παιδιά».

Να και ο Τούρκος «φιλελεύθερος»!

Στον αντίποδα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Mustafa Akyol περιόδευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μιλώντας σε μουσουλμάνους στο Λονδίνο είπε το παράδοξο (με βάση την ισλαμική πίστη) ότι το να αγκαλιάσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία, δεν συνιστά προδοσία των αρχών του Ισλάμ! Διαβάστε τι του απάντησε ένας Πακιστανός μουσουλμάνος (σύμφωνα με τον ίδιο τον Akyol, που υπογράμμισε το συμβάν στην αριστερή εφημερίδα «Guardian»), περιγράφοντας με τον τρόπο του την παρακμή της Δύσης: «αν το κράτος δώσει στους πολίτες την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν, αυτοί θα ακολουθήσουν τους πειρασμούς τους»! Μάλλον το τουρκικό κεμαλικό πρότυπο, δεν ενθουσίασε και πολύ τους μουσουλμάνους της Βρετανίας.



Εν κατακλείδι: στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν την εκκοσμίκευση, τον ορθολογισμό και την από-ιεροποίηση, οι «προοδευτικοί» και οι λογής-λογής «φιλελεύθεροι», βρήκαν απέναντί τους, τους ίδιους τους προστατευόμενούς τους, τους μουσουλμάνους μετανάστες. Οι τελευταίοι, δεδομένης της καταλυτικής επίδρασης του Ισλάμ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου, θα είναι πολύ πιο σκληροί από τους αδιάφορους στην πλειοψηφία τους χριστιανούς (ή καλύτερα «χριστιανούς»), στην προστασία των θρησκευτικών τους αρχών και του αξιακού τους πλαισίου, από τη διαβρωτική και παρακμιακή επίδραση του φιλελευθερισμού.

Αυτοί οι «προοδευτικοί» λοιπόν που έδωσαν κίνητρα στους μουσουλμάνους, στο όνομα του πολυπολιτισμού, να έρθουν στην Ευρώπη, ας τα βρουν μαζί τους τώρα. Πρόβλεψη: θα δυσκολευτούν πολύ, καθώς οι μουσουλμάνοι δείχνουν πολύ αποφασισμένοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους να αποκρούσουν την παρακμιακή και ελευθεριακή κουλτούρα των «προοδευτικών». Και όχι μόνο, αλλά δείχνουν να τους έχουν βάλει τους τελευταίους στο μάτι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου