Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ακατέργαστο διαμάντι για την Ελλάδα η κρουαζιέρα!Σημαντικός προορισμός για κρουαζιερόπλοια και ο Βόλος


Φέτος αφίχθησαν 62 πλοία με 75.300 επιβάτες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμεναρχείο Βόλου, η ανάπτυξη της περιοχής στον τομέα της κρουαζιέρας παρουσιάζεται να έχει πάρει την ανιούσα. Τη φετινή χρονιά αφίχθησαν 62 πλοία με 75.300 επιβάτες, έναντι 31 αφίξεων με 20.000 επιβάτες το 2010, μια αύξηση που ξεπερνά το 300%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών κρουαζιερόπλοιων ήταν Άγγλοι και ακολουθούν Γερμανοί, Γάλλοι και Αμερικανοί. Αξίζει να τονιστεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών μετακινείται προς τα Μετέωρα, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό την οικονομία του νομού Τρικάλων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.
Οι προοπτικές, δε, για το νέο έτος είναι πολύ καλές καθώς αναμένεται οι αφίξεις να αυξηθούν περαιτέρω μετά και το άνοιγμα που επιχειρείται στη ρωσική και ισραηλινή τουριστική αγορά.
Όπως αμέτρητες φορές έχει τονίσει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης  μόνο από την άρση του καμποτάζ τα οφέλη για την κρατική οικονομία αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες των λιμένων θα είναι τεράστια. Άλλωστε, το κυβερνητικό στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κος Άδωνις Γεωργιάδης, από την πρώτη ημέρα στο Υπουργείο έθεσε το θέμα και την σπουδαιότητα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου