Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Καμπανάκι απο την Τράπεζα της Αγγλίας για απειλητικό περιβάλλον

Κινδυνεύουν 4 βρετανικές τράπεζες
Η κρίση στην ευρωζώνη έχει δημιουργήσει ένα «εξαιρετικά απειλητικό περιβάλλον» για τις βρετανικές τράπεζες, οι οποίες πρέπει τώρα να επισπεύσουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία «μαξιλαριών» ρευστότητας, αλλιώς η βρετανική οικονομία διατρέχει τον κίνδυνο βύθισης σε νέα πιστωτική κρίση, προειδοποίησε η Bank of England (BOE).

«Οι προοπτικές για την χρηματοοικονομική σταθερότητα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από τον Ιούνιο», σημείωσε η κεντρική τράπεζα, ενώ πρόσθεσε «η επιδεινούμενη κατάσταση στην ευρωζώνη αποτελεί την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Μ. Βρετανίας».
Επιπλέον, η έκθεση της BOE υπογραμμίζει το πόσο ευάλωτες είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες σε ενδεχόμενη διάσπαση της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την BOE, οι Barclays, HSBC, Lloyds και Royal Bank of Scotland διαθέτουν συνολική έκθεση στις 5 πιο προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης ύψους 191,8 δισ. λιρών ή το 83% των βασικών τους κεφαλαίων (core tier- 1). Περιλαμβανομένων της Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου η έκθεση των παραπάνω τραπεζών στην ευρωζώνη ανέρχεται στο 268,2% των βασικών τους κεφαλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου