Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Η ψευτομουφτεία Ξάνθης, της οποίας προϊσταται ο γνωστός και μη εξαιρετέος ψευτομουφτής Μετέ (που έτρεξε να συναντήσει ο Νταβούτογλου) έβγαλε ανακοίνωση για να στηρίξει τις τουρκόφωνες εφημερίδες που καταδικάστηκαν για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες κατά της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου. Η ανακοίνωση του ψευτομουφτή λέει: "Οι ποινές αποζημίωσης που αντιμετωπίζουν οι ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ και ΜΙΛΛΕΤ, δυο σημαντικές εφημερίδες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αποτελούνε μια αντιδημοκρατική πρακτική, ενάντια στις αρχές του τύπου.
Πιστεύω πως δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζουν αυτές τις απαράδεκτες ποινές λόγω της δημοσίευσης μιας είδησης και πως αυτού του είδους οι πρακτικές αποτελούνε χτυπήματα στην ελευθερία του τύπου. Οι υπερβολικές ποινές υψηλού ποσού χρημάτων που επιβλήθηκαν στις δυο σημαντικές εφημερίδες της τουρκικής μειονότητας, της ΓΚΙΟΥΝΤΕΝ και ΜΙΛΛΕΤ, μετά απο αγωγές που υπέβαλε η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, είναι ποινές που περιορίζουν την ελευθερία του τύπου και δεδομένης της φύσης των ποινών θέτουν εμπόδια στην πληροφόρηση και στην ελευθερία της μειονότητάς μας. Επιθυμούμε να μοιραστούμε με την κοινή γνώμη πως στηρίζουμε ειλικρινά την καμπάνια με τίτλο "Ελευθερία στον μειονοτικό τύπο" που άρχισαν οι εφημερίδες ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ και ΜΙΛΛΕΤ, και θεωρούμε ως αδικία τις επιβληθείσες ποινές"!
Θα επεμβαίνουν και στη δικαιοσύνη τώρα οι εγκάθετοι της Άγκυρας, ενώ επιμένουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ να αποκαλούν "τουρκική" την, διεθνώς αναγνωρισμένη, μουσουλμανική μειονότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου