Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έστειλαν βόμβα στις φυλακές Κορυδαλλού – Θυμίζει Ιταλούς αναρχικούς η συνδεσμολογία...


Συναγερμός σήμανε στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στις φυλακές Κορυδαλλού όταν ύποπτος φάκελος, με παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών έφτασε στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Κρίθηκε ύποπτος όταν πέρασε από το ειδικό μηχάνημα (XRAY), απομακρύνθηκε και αμέσως κλήθηκαν οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και έκλεισε η οδός Σολωμού. Αρχικά, υπήρχε η εκτίμηση πως πρόκειται για ομοίωμα βόμβας, αλλά αποδείχθηκε... κανονικός εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

Ήταν μέσα σε κασετίνα και φάκελο μικρότερο, από Α4, ενώ δεν αποκλείεται ο φάκελος να περιείχε και επιστολή-δόλωμα. Όσον αφορά στη συνδεσμολογία, ήταν με μανταλάκι, μπαταρία 9Volt, μικρές βίδες και μαύρη πυρίτιδα.

Τα γραμματόσημα που ήταν στο φάκελο ήταν από την Ιταλία, για αυτό και υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να έχει σταλεί από την Ιταλία, δεν υπάρχει όμως σφραγίδα που να το επιβεβαιώνει. Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία EUROFOR, VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA) και ως παραλήπτης ήταν ο διευθυντής των φυλακών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μοιάζει με άλλους φακέλους που εστάλησαν πρόσφατα στην ελληνική και άλλες πρεσβείες στην Ιταλία. Άλλωστε, μηχανισμοί με παρόμοια συνδεσμολογία έχουν εκραγεί και στην Ιταλία, από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI). Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μάλιστα, περιμένουν την προκήρυξη από τη FAI και θεωρούν ότι το περιστατικό συνδέεται με τις πρόσφατες συλλήψεις των φερόμενων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Έκρηξη στο Λιβόρνο με έναν τραυματία, αναζητούν τη σύνδεση με τον Κορυδαλλό

Η είδηση πως ένας Ιταλός στρατιώτης τραυματίστηκε από έκρηξη παγιδευμένου δέματος το οποίο είχε σταλεί σε στρατόπεδο στο Λιβόρνο, κοντά στην Τοσκάνη, απέκτησε άλλη «βαρύτητα». Δεν αποκλείεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δυο υποθέσεις.

Το δέμα είχε προορισμό το στρατόπεδο αλεξιπτωτιστών Πιζακάνε. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica ο στρατιώτης που το άνοιξε τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγη στα χέρια του.



http://www.triklopodia.com/2011/03/blog-post_7928.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου