Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Καθεστώς Ανοχής για Λαθρομετανάστες....

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ Θάνου Πλεύρη, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη για το καθεστώς ανοχής στους λαθρομετανάστες της «Υπατίας». 
Οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θάνος Πλεύρης, Άδωνις Γεωργιάδης, και Μάκης Βορίδης κατέθεσαν ερώτηση σε συνδυασμό με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, αναφορικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει με το καθεστώς ανοχής εκ μέρους της Κυβέρνησης στους λαθρομετανάστες της «Υπατίας».
Η ερώτηση- Α.Κ.Ε. των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ έχει ως εξής:



ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: Καθεστώς ανοχής για λαθρομετανάστες 
Σύμφωνα με απόφασή Σας χορηγήθηκε στους περίπου 280 λαθρομετανάστες που είχαν καταλύσει στην Υπατία, το καθεστώς αναβολής της απομάκρυνσης που προβλέπεται στο αρ. 24 του Ν. 3907/2011. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 24 θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές που αποφασίζουν να αναβάλουν την απομάκρυνση να αιτιολογούν την απόφασή τους. Μάλιστα στις προϋποθέσεις συμπεριλαμβάνεται ότι θα πρέπει να συντρέχει φυσική ή διανοητική κατάσταση του υπηκόου τρίτης χώρας ή τεχνικής φύσεως ζητήματα. Το γεγονός ότι πριν ακόμα εξετάσουν τις περιπτώσεις οι αστυνομικές αρχές Εσείς είχατε προαναγγείλει την παροχή του καθεστώτος συνιστά προδήλως παράνομη πράξη. Απορροίας μάλιστα άξιο είναι πότε πρόλαβε η αστυνομική αρχή να αιτιολογήσει γραπτώς τις αποφάσεις της για την παροχή του καθεστώτος αναβολής απομάκρυνσης στον κάθε ένα χωριστά. Επιπλέον παρανόμως για μία ακόμη φορά τους δίνεται τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στις πατρίδες τους πράγμα που ρητώς απαγορεύεται από την παρ. 4 του αρ. 24 που ορίζει «κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της γραπτής βεβαίωσης ο κάτοχός της έχει προσωρινό δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα και οφείλει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στη διάθεση των αρμοδίων για την εκτέλεση της απομάκρυνσης αρχών…»
Συνεπώς ερωτάσθε, 
Α) Ποιες προϋποθέσεις από αυτές που ορίζει το αρ. 24 πληρούν οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες;
Β) Για ποιο λόγο υποχρεώνετε την αστυνομία να τους υπαγάγει σε αυτό το καθεστώς και παρανόμως προκαταβάλατε την απόφασή της;
Γ) Πότε πρόλαβαν εντός 24 ωρών να αιτιολογηθούν ατομικώς για τον καθένα περί των 280 αιτήσεων;
Δ) Γιατί παρανομείτε και επιτρέπετε σε αυτούς να ταξιδεύουν πράγμα που ρητώς απαγορεύεται στην παρ. 4;
και παρακαλείσθε όπως καταθέσετε 
την κάθε μία ξεχωριστά έγγραφη αιτιολογημένη απόφαση για κάθε ένα χωριστά λαθρομετανάστη, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εξατομικευμένη αιτιολογία ή για μαζική παροχή άνευ προϋποθέσεων του καθεστώτος της αναβολής της απομάκρυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου