Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...ΠΡΟΣΟΧΗ...«Θα έχουμε και άλλα θύματα»

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν μιλώντας στον «Ε» συνδικαλιστές από τα Σώματα Ασφαλείας και καταγγέλλουν τις τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμό και υποδομές που χρονίζουν. «Δυστυχώς όμως και παρά την πρόσφατη δολοφονία των δύο συναδέλφων μας, η νοοτροπία της πολιτικής ηγεσίας δεν φαίνεται να έχει αλλάξει», υπογραμμίζουν και προσθέτουν πως «με τις ελλείψεις που υπάρχουν τίθεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο η ακεραιότητα εργαζομένων, αλλά και πολιτών».

Ο κίνδυνος είναι καθημερινός

Τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό τονίζει με δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα, Γιώργος Δριβάκος, ο οποίος προειδοποιεί πως «καθημερινά ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο της ακεραιότητά του», ενώ έκανε έκκληση για άμεση αποκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού.

Πέρα όμως από τη μη συντήρηση εναέριων και πλωτών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, τροχοπέδη στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί, όπως καταγγέλλει, και η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού. «Θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σ’ ένα οργανωμένο έγκλημα που συνεχώς εκσυγχρονίζεται; Χωρίς εξοπλισμό, υποδομές και εκπαίδευση, δεν γίνεται», δηλώνει ο κ. Δριβάκος και προσθέτει πως «με ευθύνη της πολιτείας το Λ.Σ. έχει φθάσει σε αυτό το αισχρό σημείο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Καλεί, δε, το νέο Αρχηγείο του Λ.Σ. να «βελτιώσει τις συνθήκες και να μετεξελίξει το Λιμενικό σε ένα Σώμα που θα μπορέσει να σταθεί ανάμεσα στον πολίτη και στον ναυτικό, στη θάλασσα και τη στεριά».


Εκτός λειτουργίας το 20%

Δραματική είναι η κατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η προγραμματισμένη συντήρηση των οχημάτων του. «Τα περισσότερα οχήματα είναι εικοσαετίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ αποδώσουν από τη στιγμή που δεν έχουν συντηρηθεί», δηλώνουν συνδικαλιστές της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ προεξοφλούν πως «έτσι όπως οδηγούνται τα πράγματα το 20% του εξοπλισμού θα είναι άχρηστο το καλοκαίρι».

Σε πιο υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ, Φίλιππος Παντελεάκης, ζητά από την πολιτεία να «λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προβεί στις αναγκαίες συντηρήσεις οχημάτων και εξοπλισμών», γιατί σε διαφορετική περίπτωση «τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πυροσβεστών και των πολιτών». Χαρακτηριστικά αναφέρει πως τα πέντε ελικόπτερα είναι καθηλωμένα, τα πολεμικά αεροσκάφη δεν έχουν συντηρηθεί, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία έγκριση πίστωσης των 300 ευρώ για επισκευή οχημάτων. «Πέρα από το γεγονός πως δεν θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και η ήδη ελλιπής φύλαξη θα επιβαρυνθεί, σκεφθείτε να πετάτε πάνω από φλόγες με κακοσυντηρημένα αεροσκάφη. Σίγουρα οι πυροσβέστες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ στον «Ε».

Ακόμη μία περίπτωση που καταδεικνύει την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για τη δυνατότητα να υπάρξουν αποτελεσματικά και μαχητικά σώματα ασφαλείας είναι πως ακόμη δεν έχουν γίνει προμήθειες για την αντιπυρική περίοδο, ενώ στο παρελθόν κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε, μιας και από το Μάρτιο άρχιζε να τίθεται σε λειτουργία το σχέδιο για την αντιπυρική περίοδο.

Αδιαφορεί η ηγεσία

Τόσο οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα, όσο και αυτοί του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνουν λόγο για πρωτοφανή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας. «Έχουμε ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, χωρίς καμία ανταπόκριση», δηλώνει ο κ. Παντελεάκος, ενώ άλλοι συνδικαλιστές αναρωτιούνται πως «πρέπει να μας θυμηθούν αφού χάσουμε πρώτα συναδέρφους μας;».

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας ζητούν «άμεση και ουσιαστική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία», ενώ υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους πως «δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών».

Λογαριασμοί βοηθείας

Με τη συγκατάθεση πρωτίστως των οικείων τους και έπειτα από συνεννόηση με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής άνοιξε πριν από λίγες ημέρες τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά τόσο οι οικογένειες των νεκρών όσο και εκείνες των τραυματιών της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού στου Ρέντη.

Σε αυτούς, εκτός από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής, χρήματα κατέθεσαν αμέσως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων. Παράλληλα οι λογαριασμοί δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου σύλλογοι και πολίτες να καταθέσουν ό,τι επιθυμούν.

Οι λογαριασμοί είναι αυτοί :

• 047/622046/02 στην Εθνική Τράπεζα για τη μητέρα του δολοφονηθέντος Γιάννη Ευαγγελινέλη.

• 5611039455-126 στην Τράπεζα Πειραιώς για τη μητέρα του δολοφονηθέντος Γιώργου Σκυλογιάννη.

• 790-00-2789003023 στην Alpha Bank για τον πατέρα του ενός τραυματία και

• 9800629206 -2 στη Γενική Τράπεζα για τους γονείς του δεύτερου τραυματία.

http://www.paraskevi13.com/?p=18091

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου