Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εξαγγελία για πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας από τον υφυπουργό

Του Νικου Μπαρδουνια Η πλήρης απελευθέρωση της κρουαζιέρας και για μη κοινοτικά κρουαζιερόπλοια -καταργώντας την υποχρέωση υπογραφής σύμβασης της πλοιοκτήτριας εταιρείας με το ελληνικό κράτος- καθώς και η προώθηση νομοθετικών μέτρων που να επιτρέπουν την παρουσία «ενόπλων φρουρών» στα πλοία με ελληνική σημαία για την αντιμετώπιση των πειρατικών επιθέσεων θα αποτελέσουν ορισμένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σύμφωνα με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Αδωνι Γεωργιάδη.

H εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική από τους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας οι οποίοι από την αρχή είχαν ξεκαθαρίσει ότι η υποχρέωση υπογραφής σύμβασης λειτουργούσε αποτρεπτικά για τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας ώστε να εντάξουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους. Μάλιστα, εξαιτίας της καθυστέρησης που υπήρξε στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, εκτιμάται ότι τα όποια θετικά αποτελέσματα από την πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας θα αρχίσουν να φαίνονται από το 2013 και μετά. Να σημειωθεί ότι υπέρ της κατάργησης της σύμβασης είχε ταχθεί και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αλλά λόγω «των πολιτικών εξελίξεων δεν πρόλαβε να υλοποιήσει την απόφαση».
«Στόχος μας είναι να κάνουμε την ελληνική ναυτιλία ακόμη πιο ποιοτική προκειμένου να αξιοποιήσουμε όλες τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει» υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών αλλά και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου