Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η έκτη δόση πλησιάζει, η ανησυχία απομακρύνεται….

Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Όπως διευκρίνισε ο Γιούνκερ, στο Eurogroup περιμένουν πρώτα επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόϊκα.

Προφανώς λοιπόν με αυτό τον τρόπο δίνεται τέλος στο θρίλερ με την 6η δόση και την υπογραφή Σαμαρά που έβαζαν ως προυπόθεση οι Βρυξέλλες.
Γιούνκερ: ”Ανίδεοι Πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών”
Σημαντικές αποφάσεις για το ευρώ πολλές φορές λαμβάνονται χωρίς οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ να γνωρίζουν τι σημαίνουν, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σήμερα.
“Βάσει της μακράς μου εμπειρίας σε ζητήματα που άπτονται της ΕΕ σημειώνω ότι συχνά υπουργοί Οικονομικών, ορισμένες φορές και πρωθυπουργοί, εγκρίνουν ντοκουμέντα τα οποία δεν έχουν συντάξει και δεν έχουν συζητήσει”, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
“Θα ήθελα η μέθοδος εργασίας μας να γίνει πιο πολιτική”, είπε ο Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, στην διάρκεια μιας συζήτησης για την διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

“Θα έπρεπε να συζητάμε περισσότερο και με λεπτομέρειες την ειδική κατάσταση των κρατών-μελών”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να λένε ανοικτά εάν και κατά πόσον συμφωνούν –ή όχι– με τις προτάσεις των ομολόγων τους στην ΕΕ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου