Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 18:30 σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης με τα κυβερνητικά και άλλα στελέχη του κόμματος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδης, ο Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πρέσβης ε.τ. κ. Γ. Γεωργίου και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας κ. Αδ. Γεωργιάδης.

Συμμετείχαν επίσης οι Ευρωβουλευτές κ. Ν. Τζαβέλα και Ν. Σαλαβράκος και ο Αναπλ. Πρόεδρος κ. Κ. Σκανδαλάκης ο οποίος εκπροσώπησε το Κόμμα.
Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μαζευτήκαμε τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος, οι Ευρωβουλευτές και ο Αναπλ. Πρόεδρος εκπροσωπώντας το κόμμα, για να συζητήσουμε την ενιαία παρουσία της δράσης μας, τόσο στο κυβερνητικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, το Ευρωπαϊκό.
Σε ορισμένα πράγματα έχουμε άμεση συνάρτηση, μια και έχουμε πάρει και την αλιεία όπου ο κ. Σαλαβράκος μετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άρα λοιπόν χρειάζεται να υπάρχει ένας συντονισμός.
Στο θέμα της Άμυνας συμπίπτει ο Στρατηγός κ. Σκανδαλάκης να ξέρει πάρα πολύ καλά το αντικείμενο και θα έλεγα ότι πρέπει ο συνδυασμός αυτός να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός.
Πρέπει να πω ιδιαιτέρως στα κυβερνητικά στελέχη, ότι εμείς στηρίζουμε την προσπάθειά σας, όπως και όλης της κυβέρνησης, αλλά δεν παραβλέπουμε κατά κεραία τις προϋποθέσεις τις οποίες έθεσα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, οι οποίες συνίστανται στα ακόλουθα:

- Όχι περαιτέρω μειώσεις των μισθών
- Όχι εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας
- Όχι στο πλιάτσικο, αλλά στην αξιοποίηση της περιουσίας.

Τέλος, το μέγιστο θέμα που είναι και ένας από τους βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας μας, το Μεταναστευτικό, ήδη έχει γίνει μία πρώτη κουβέντα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με πρωτοβουλία μου.
Είναι ένα θέμα το οποίο θα αγωνιστείτε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο γιατί είναι και δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό και νομίζω και προς όφελος της πατρίδας. Αυτό το οποίο θέλω είναι παρρησία, δεν θέλω κανενός είδους κίνηση που θα προκαλούσε δυσμενείς εντυπώσεις.
Είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεστε ότι η υπεροψία είναι εχθρός της προσπάθειάς μας και κανένας από τους δικούς μας Υπουργούς δεν πρέπει να τη δείξει. Να σας συγχαρώ ότι από την πρώτη μέρα ήσασταν από τις 08:00 στο Υπουργείο σας, γεγονός το οποίο κατεγράφη από τους δημοσιογράφους.
Η όλη προσπάθεια, μία προσπάθεια εκατό ημερών, σημαίνει ότι εκατό ημέρες συμπεριλαμβανομένου και του Σαββάτου και της Κυριακής πρέπει να είσαστε στα υπουργεία σας. Θα δίνετε μεγάλη σημασία στον κόσμο.
Θα προσπαθείτε να εξυπηρετείτε τον κόσμο με τα επιτελεία σας, σαν να είστε εσείς οι ίδιοι. Ο κόσμος έχει πάρα πολύ πόνο, είναι πάρα πολύ στεναχωρημένος και δεν πρέπει να αντιμετωπίζει καμία αυταρέσκεια, ή απόσταση.
Το Κόμμα θα είναι δίπλα σας και κοντά σας. Όλος ο μηχανισμός του Κόμματος, όλοι οι τεχνοκράτες του Κόμματος. Όλα τα στελέχη του Κόμματος θα είναι δίπλα στο έργο σας και βεβαίως οι Ευρωβουλευτές με την εμπειρία τους, με τις γνώσεις, τους θα σας μεταφέρουν άμεσα το τι γίνεται στις Βρυξέλλες, ποιες είναι οι ιδέες των Βρυξελλών και ποιες είναι οι προτάσεις. Οι Ευρωβουλευτές μας, όπως ξέρετε, πρωταγωνιστούν. Βρίσκονται μέσα στην πρώτη εικοσάδα των Ευρωβουλευτών και αυτό το στοιχείο θα το αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε. Θέλω λοιπόν να συνεχίσει η εργασία στο τρίπτυχο Ευρωβουλευτές-Βουλευτές-Κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου