Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

«Αυτοί που κυβερνούν περισσότερο κάνουν το λιγότερο θόρυβο» (Τζον Σέλντεν)


Εμείς, βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια και, κατά μείζονα λόγο, το τελευταίο διάστημα είχαμε συνηθίσει να κυβερνούν κυρίως άτομα ιδιαιτέρως θορυβώδη, μόνο που ο θόρυβος και η σκόνη που άφηναν πίσω τους δεν ήταν ουδόλως παραγωγική και γόνιμη για τη χώρα.
Από χθες το κυβερνητικό τοπίο έχει αλλάξει και ευελπιστούμε ότι ο νέος πρωθυπουργός, μια προσωπικότητα χαμηλών τόνων μεν, υψηλού διεθνούς κύρους και αξιοπιστίας δε, και αν ακόμη δεν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κυβερνήσει όμως ουσιαστικά και τελέσφορα, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει σταδιακά να δει φως στο τούνελ της κρίσης στο οποίο, δυστυχώς, έχει εισέλθει.
Και παρόλο που οι περισσότεροι δίαυλοι επικοινωνίας δεν πρόβαλαν αντικειμενικώς τι πραγματικά διαδραματίσθηκε, ο περισσότερος κόσμος έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι αν προχθές τη νύχτα δεν παρευρισκόταν στο προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αν δεν είχε εξέλθει δυναμικά για να εκθέσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό τι παιζόταν στο παρασκήνιο, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά πιθανότατα έναν «κηπουρό», που θα όργωνε τον μαραμένο ελληνικό «κήπο».
Όσον αφορά δε τους…προοδευτικούς, θορυβώδεις «διανοούμενους» της αριστεράς, αφού προκάλεσαν πολύ θόρυβο, στην κρίσιμη στιγμή τήρησαν σιγή «ιχθύος» και λιποτάκτησαν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Στην ιστορία, όμως, των κρατών συχνά διεπράχθησαν εγκλήματα όχι μόνο δια της πράξεως, αλλά και δια της παραλείψεως. Στο δικαστήριο της εθνικής συνείδησης, πολύ φοβούμαι, ότι οι βουλευτές της αριστεράς δεν θα ξέρουν πλέον τι να απαντήσουν «παρών» ή «απών», «αθώος» ή«ένοχος»;
Αναμφίβολα, το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας για την «επόμενη ημέρα» είναι η λέξη «ενότητα», μια λέξη, που εδώ και καιρό είχε επισημάνει ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αλλά την οποία είχε βγάλει από το ελληνικό λεξικό η ανίκανη και αλαζονική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που, ευτυχώς, πέρασε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ευελπιστούμε να ανθίσει και πάλι η Ελλάδα χωρίς την παρουσία, πλέον, καταστροφέων κηπουρών…

Σίσσυ Αλιγιζάκη
Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου