Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ι. Κοραντής: Μνημόσυνο στη Ξάνθη Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους

Κοινοβουλευτική Ερώτηση 1536/14-11-2011
Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτση
Θέμα:  Μνημόσυνο στη Ξάνθη Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους

Υπό τη προστασία δεκάδων αστυνομικών  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου στο «Σουνέ Τζαμί» της Ξάνθης μνημόσυνο (μεβλήτ)  24 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις 19-10-2011 σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες του PKK στην επαρχία Χάκκαρι.  Η τελετή διοργανώθηκε από το τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής και διεκπεραιώθηκε από την (ακόμη παράνομη) «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Στην εκδήλωση αυτή, που φυσιολογικά έπρεπε να γίνει στη Τουρκία και στη πόλη ή το χωριό κάποιου νεκρού τούρκου στρατιώτη, παραβρέθηκαν οι γνωστοί εντεταλμένοι πράκτορες της Άγκυρας, υπό τη καθοδήγηση του Γενικού Προξένου, από κοινού με μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τοπικούς αιρετούς άρχοντες ως και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Η προσπάθεια της Άγκυρας να μεταφέρει τα δικά της προβλήματα, κατά τρόπο προκλητικό, σε ελληνικό έδαφος και δη στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή προκάλεσε αντιδράσεις της κοινωνίας της Ξάνθης.
Είναι απορίας άξιο το γεγονός πως η τουρκική αυτή πρόκληση έγινε σε μία κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή υπό τη κάλυψη των αρμοδίων Υπουργείων και υπηρεσιών, οι εκπρόσωποι των οποίων προφανώς αδυνατούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της υποχωρητικότητας τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Θεωρεί ότι η παρουσία τοπικών αιρετών αρχόντων σε αυτή τη προκλητική τουρκική εκδήλωση ήταν ενδεδειγμένη;
2. Εάν όχι, σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου