Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αμέσως έπιασε δουλειά ο Ροντούλης!


Δεν πρόλαβε να ορκιστεί, την Παρασκευή, και την Κυριακή βρέθηκε στο Βόλο. Και είπε αυτό που περιμένει ο κάθε Ελληνας να ακούσει: ότι θα φέρει άμεσανομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να τοποθετούν στα ράφια τους τα ντόπια προϊόντα….

O νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, έκανε κάτι απλό.
Το αυτονόητο, δηλαδή. Δε θα μας υποχρεώνεις, κύριε, ντε και καλά να αγοράζουμε τα made in Germany προϊόντα σου. Θα έχεις -με ποσόστωση, είπε ο Ροντούλης- και προϊόντα τοπικής παραγωγής.
Κι ας μη βιαστούν οι ψευτο-φιλελεύθεροι να σκίσουν τα μπλουζάκια τους, ουρλιάζοντας ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται στην ελεύθερη αγορά, ότι δε μπορείς να πεις στην ιδιωτική επιχείρηση τι θα βάλει στα ράφια της. Μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Υπηρετεί τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Δίνει στον πελάτη όλες τις δυνατές επιλογές. Να έχει το ράφι και τα γερμανικά προϊόντα. Να έχει και τα βολιώτικα. Και τα μακεδονίτικα. Και τα Θρακιώτικα. Κι ας διαλέξει ο πελάτης. Αυτός που πληρώνει. Ας κάνει τα κουμάντα του, ανάλογα με το πορτοφόλι του, ανάλογα με την εθνική του συνείδηση, ανάλογα με το τι θέλει να ταΐζει στα παιδιά του. Αλλά δε θα τον υποχρεώνεις να αγοράσει οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που παράγεται στο παραδιπλανό χωράφι.
Εχει τη σημασία του και το γεγονός ότι ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσιοποίησε τις προθέσεις του επισκεπτόμενος την ΕΒΟΛ, τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία του Βόλου που από το 1952 παράγει το ντόπιο γάλα της περιοχής. Και η οποία -μαζί με την ιδιοκτήτριά της- την ιδρυθείσα το 1926 Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα με τα Lidl, που αρνούνται να βάλουν τα ντόπια γάλατα στα ράφια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου