Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν 3.000 βιοτεχνίες μέσα σε δυο χρόνια


Tα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι ενδεικτικά της κρίσης που περνάει το εμπόριο. Για την ακρίβεια, 2.920 είναι οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά στη Θεσσαλονίκη τη διετία 2010-2011 ενώ 18 μεταποιητικές, επέλεξαν, ως ύστατη διέξοδο, την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (έντεκα πέρυσι και επτά φέτος)…

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, σημαντικά μειωμένες είναι οι εγγραφές φέτος στο ΒΕΘ σε σχέση με πέρσι. Φέτος άνοιξαν 692 επιχειρήσεις ενώ πέρσι 1002.
Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 απαξιώνει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και πως «σταδιακά η πλειονότητα των Ελλήνων φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων και των μέχρι σήμερα συνεπών θα οδηγηθούν, σε οριστική στάση πληρωμών».
«Οι Έλληνες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με μία σωρεία, «ευρηματικών» χαρατσιών και δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για τις πρόσφατες συλλήψεις επιχειρηματιών που οφείλουν στο δημόσιο, είπε ότι μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις επιχειρηματιών που σκοπίμως δεν πληρώνουν, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που άδικα «στήνονται στον τοίχο και διαπομπεύονται», καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα, εκ των πραγμάτων, να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου