Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: ' Όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πως θα σωθούμε

Η κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με συνέντευξη της στο Αχελώος tv και το Μάκη Μάκκα υποστηρίζει οτι είναι έωλη η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στη λιλιπούτεια Ελλάδα, για το πρόβλημα της υπερχρέωσης.
Αντιθέτως, κατά τη κ. Νεγρεπόντη , το αξεπέραστο εξαρχής πρόβλημα της Ευρώπης εντοπίζεται στην ένωση ανομοιογενών οικονομιών, με τόσο διαφορετικές διαρθρώσεις και με τόσο άνισο αναπτυξιακό επίπεδο..

.Η Ελλάδα εμφανίζει την όψη μιας λεηλατημένης και ρημαγμένης χώρας, που είναι συνέπεια αυτών των μέτρων λιτότητας πρωτόγνωρης αγριότητας. Μέτρων, που απέτυχαν παντού όπου εφαρμόστηκαν στο παρελθόν.
Μέτρων, που προκαλούν ασφυξία στην οικονομία, λίγο προτού αυτή αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια υποστηρίζει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος που ορίστηκε «μεταβατικός» πρωθυπουργός, ηρθε για να εξασφαλίσει την κατά γράμμα επιβολή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου που προβλέπει την ταχύτατη εκποίηση, την εκμετάλλευση της Ελλάδας υπό καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας.

Αυτά που υποχρεούται να κάνει είναι να επισπεύσει και να αυξήσει τις απολύσεις-εφεδρείες στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, να εξασφαλίσει την 6η δόση του δανείου
Μήπως θα νομοθετήσει για κάτι πέραν των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας; Μήπως θα παρέμβει στους μισθούς και τις χαμηλές συντάξεις; Μήπως θα πάρει πίσω κάποιο φόρο ή κάποια έκτακτη εισφορά;
Μήπως θα φθηνύνει το πετρέλαιο; Μήπως μπορεί να ρίξει τον ΦΠΑ; Ή μήπως θα ρίξει χρήμα στην αγορά για να πάρει μπροστά η οικονομία; Τίποτε απ’ όλα αυτά κι ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Όλοι έχουν καταλάβει, ότι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει τους πιστωτές είναι οι άνθρωποι, τους οποίους εκ προοιμίου θεωρούν αναλώσιμους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι δείκτες και οι αριθμοί

Οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, τα όνειρά μας και το μέλλον μας δεν μπαίνουν σε κανέναν λογαριασμό, σε καμία διαπραγμάτευση και συζήτηση.

Η λύση που προτείνει την κ. Μαρία Νεγρεπόντη, και που γίνεται λιγότερο αποτελεσματική με την κάθε μέρα που περνά, είναι η βροντερή καταγγελία του Μνημονίου και των συνοδευτικών του, με ταυτόχρονη προσφυγή σε πρόγραμμα επιθετικής ανάπτυξης, που να ενισχύεται απο δικαιότερη αναδιανομή του εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου