Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Σαφείς δεσμεύσεις αλλά και ξεκαθάρισμα των ευθυνών και των υποχρεώσεων, τόσον από πλευράς της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ευρωπαίων Εταίρων μας περιλαμβάνει η ανοιχτή επιστολή προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, την οποίαν κοινοποίησε προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στις ευθύνες των κυβερνήσεων που οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση, αφού επισημαίνει ότι η παρούσα χρονική συγκυρία δεν προσφέρεται για πλήρη και ενδελεχή απόδοση ευθυνών, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα διερευνήσει σε βάθος και θα αποδώσει τις ευθύνες σε όσους αναλογούν, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην Επιστολή του: «Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σ’ εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος».
Σε ό, τι αφορά στην εμμονή των κοινοτικών μας εταίρων για την έγγραφη δέσμευση των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος αποδίδει ουσιαστικά, οικονομικά, αλλά και νομικά την πραγματική διάσταση αυτής της επιστολής, η οποία ενέχει θέση διμερούς συμφωνίας και ξεκαθαρίζει σαφώς τις ευθύνες αλλά και τις υποχρεώσεις των αντισυμβαλλομένων μερών ως προς την ορθή εκτέλεση των όρων της σύμβασης: «Η εμμονή εγγράφου διαβεβαίωσης επέχει θέση σύμβασης μεταξύ των αιτούντων την υπογραφή και των υπογραφόντων. Σύμβαση στην οποία κυρίαρχο και αναπόσπαστο στοιχείο αποτελεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Εξυπακούεται, δηλαδή, εξ’ αρχής, ότι το υπογεγραμμένο κείμενο είναι ισχυρό, όταν οι αναληφθείσες ή αναλαμβανόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εκ μέρους των κυρίαρχων κρατών θα υλοποιούνται άνευ προσχημάτων και προσκομμάτων, καθ’ όσον η συνεχής προβολή προσκομμάτων επιδεινώνει, την ήδη κακή εικόνα της οικονομίας μας στη διεθνή αγορά».
Όσον αφορά στο σκέλος των κυβερνητικών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος».
Επισημαίνει ωστόσο την ανάγκη να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα κινούνται ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και οι οποίες στόχο θα έχουν την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».
Σε ότι αφορά πάντως τους τεθέντες στόχους της παρούσας Κυβέρνησης υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης τονίζει ότι: «Ευχή και προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι να ολοκληρωθούν οι σταθεροποιητικές διαδικασίες μέσα στα χρονικά όρια (19 Φεβρουαρίου) που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να εκφράσει αβίαστα τη βούλησή του ο κυρίαρχος, παρότι τραυματισμένος, Ελληνικός ΛΑΟΣ».

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην παράγραφο όπου ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπενθυμίζει ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά και άμεσα απαιτητό στο πλαίσιο των δίκαιων και ισότιμων αξιώσεων μεταξύ των αντισυμβαλλομένων μερών στην εν λόγω σύμβαση για την οποία οι εταίροι μας αξιώνουν προ πάσης άλλης ενέργειας τη δεσμευτική υπογραφή των αρχηγών των κομμάτων που συναποτελούν την Κυβέρνηση Παπαδήμου: «Ταυτοχρόνως, να διευθετήσουμε χρονίζουσες διεκδικήσεις μας από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός αρχηγός ο οποίος σταθερά και απαρασάλευτα, από ιδρύσεως του Κόμματος (το 2000) θέτει διαρκώς και επιτακτικά το θέμα της καταβολής των πολεμικών γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. Το τελευταίο δε διάστημα αρκετοί Ευρωπαίοι αλλά και Γερμανοί οικονομολόγοι με αναφορές τους, συμφωνούν και συνηγορούν με το δίκαιο ελληνικό αίτημα που ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης έθεσε ξεκάθαρα στην επιστολή του προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, την οποίαν και κοινοποίησε προς τον Πρόεδρο του Eurogroup Jean-Claude Juncker, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Olli Rehn, τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, την Επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και προς τον Πρόεδρο και τα μέλη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου