Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Προτάθηκε “κερκόπορτα” για την έξοδο “άτακτων” κρατών από την ευρωζώνη

Άνοιξε διάπλατα η “κερκόπορτα” εξόδου από την ευρωζώνη
Πριν από λίγο η Μέρκελ κατέθεσε ΕΠΙΣΗΜΩΣ πρόταση για αποβολή από το ευρώ των ”απείθαρχων” χωρών.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε πράξη τις απειλές της αφού ”έβαλε” στο σε εξέλιξη συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών θέμα εξόδου χωρών από την ευρωζώνη.

Για τις κινήσεις της Μέρκελ μας είχε προιδεάσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη συνέντευξη του στη Le Monde.Με σύνθημα του ”όποιος θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να το αποδεικνύει έμπρακτα”, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μας στήνει ”διπλωματικά” στο εκτελεστικό απόσπασμα λέγοντας :”Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις των πολιτών της Γερμανίας που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης όμως τις κατανοώ. Αλλωστε η σύγχυση που επικράτησε στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες τους παρέχει επιχειρήματα.. Η Γερμανία όπως και η Γαλλία θα κάνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αρκεί να το θέλει η Αθήνα και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της”.
Η ειρωνεία είναι πως την ώρα που οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούνται να ψηφίσουν επί της πρότασης Μέρκελ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Νόρμπερτ Βάλτερ βροντοφωνάζει στην κυβέρνηση του ”Μην πιέζετε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ”.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μοκροκομματικά τα κίνητρα της Μέρκελ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post:” Με τον τρόπο αυτόν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος στους ψηφοφόρους της”.

Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά πως και η Ελλάδα θα υπέφερε από τυχόν έξοδο και το ευρώ δεν θα γινόταν πιο ισχυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου