Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

του Απόστολου Μπαμίχα, Γραμματέα Ιδεολογικού ΛΑ.Ο.Σ. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας της χώρας μας.
Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τη δραματική απομυθοποίηση των υπαρχόντων κομμάτων της εξουσίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αλλά και συλλήβδην όλων των παρατάξεων και κομματικών συνιστωσών των εκφραστών της ελληνικής αριστεράς
.
Μια γενικευμένη αίσθηση κρίσης και παρακμής διακατέχει όλους τους Έλληνες. Κρίση που είναι πολιτική, θεσμική, αξιακή, πνευματική, ηθική και κοινωνική, που συνεχώς γίνεται βαθύτερη. Ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα της χώρας παραπαίει, αμήχανο και ανίκανο να αντιμετωπίσει αντικειμενικά και υπεύθυνα την κρίση και να αναζητήσει τρόπους και διαδικασίες υπέρβασής της. Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που σήμερα όλοι κοιτούν προς το ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Όλοι αναζητούν σήμερα τις ιδέες και τις προτάσεις μας για το μέλλον της χώρας και του λαού, πιστεύοντας ότι αυτή η παρακμιακή διαδρομή μπορεί να τερματιστεί μόνο με εμάς.
Είναι λοιπόν κατά συνέπεια αυτονόητο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ότι η πολιτική μας απαιτεί από εδώ και πέρα, αναμετρήσεις και ρήξεις, ώστε να γίνει η μετάβαση από την κυριαρχία των παλαιοκομματικών αντιλήψεων, στην ηγεμονία των δικών μας προοδευτικών ιδεών. Από τη στείρα και αδιέξοδη σύγκρουση των παλαιοκομματικής λογικής συνθηματολογιών στη δική μας αναλυτική και συνθετική με επιχειρήματα, λυτρωτική προγραμματική αντιπαράθεση.
Επειδή ο γράφων είναι ένας από εσάς σύνορκοί μου σας θυμίζω ότι:
Μαζί ξεκινήσαμε, ο ένας δίπλα στον άλλον.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις, στις πλατείες, στις γειτονιές, στις αίθουσες των ξενοδοχείων ή του κόμματός μας.
Όλοι μαζί διεκδικητές ενός καλύτερου μέλλοντος για την Πατρίδα μας!
Όχι συνεργοί στις μπίζνες και τα συμφέροντα.
Όχι συνένοχοι στην υπεξαίρεση των λαϊκών αγώνων και του δικαίου του κάθε Έλληνα εργαζομένου.
Όχι συνέταιροι στην εξουσία απλά για να εισπράξουμε ένα ατομικό όφελος.
Γνώμονάς μας ήταν πάντα είναι και θα είναι η εθνική συνοχή και η Ελλάδα.
Για αυτό είμαστε:
Εδώ, και δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία.
Τη σημαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Εδώ και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε.
Εδώ και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για μία δίκαιη και ανθρώπινη Ελληνική κοινωνία.
Σύνορκοι,
Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός βρισκόμαστε σ’ ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι επιστροφή δεν υπάρχει, έχουμε μια και μοναδική επιλογή το ΛΑ.Ο.Σ. και τον Αρχηγό του, τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Όμως παράλληλα είμαστε και ρεαλιστές. Οι πολιτικές μας θέσεις και οι ιδέες μας μπορεί να είναι ικανές ώστε σύντομα να αλλάξουν και να σώσουν την Ελλάδα, όμως από μόνοι μας, προς το παρόν, δεν αρκούμε γιατί δεν έχουμε ακόμη την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη, δεν είμαστε, μέχρι χθες, ένα κόμμα εξουσίας. Έχουμε το σωστό δρόμο αλλά τούτη την κρίσιμη ώρα που η Πατρίδα μας παίζεται στα ζάρια των χρηματοκατακτητών έχουμε μόνο τη σωστή Απόφαση.
Παράλληλα για το μέλλον, έχουμε τον Πρόεδρό μας Γιώργο Καρατζαφέρη που μέχρι τώρα έδειξε τα παραδείγματα μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με επισκέψεις, συνομιλίες και διασκέψεις ανά τον κόσμο με εν δυνάμει συμμαχικές δυνάμεις και υπερδυνάμεις.
Έχουμε πραγματικά σχέδια διάσωσης και προγράμματα έναρξης μιας αναπτυξιακής διαδικασίας στην οικονομία της χώρας μας.
Έχουμε τους βουλευτές που ορθώνουν το λόγο της αλήθειας σε κάθε συνάντηση αντιπαράθεσης ιδεών.
Όμως ακόμα δεν μπορούμε να επιβάλουμε την ορθότητα του πολιτικού μας λόγου. Χρειαζόμαστε γι’ αυτό το Λαό και ο Λαός χρειάζεται τον ΛΑ.Ο.Σ.
Αλήθεια φίλοι μου, αυτό μπορεί να είναι ένα λογοπαίγνιο της μοίρας.Όμως είναι το μεγάλο στοίχημα της ιστορίας, γιατί μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε σημασία και αξία στο Λαό!!
Έδωσε μήνυμα ανεξάρτητης βούλησης, ορθώνοντας ανάστημα ανάμεσα στα πανίσχυρα διεθνή χρηματοπιστωτικά μπλοκ, ανοίγοντας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ένα νέο κεφάλαιο στη Διεθνή πολιτική της Ελλάδας.
Η Κυβέρνηση που απεχώρησε οδήγησε τη χώρα σε μεγάλη αστάθεια, οι εξελίξεις στο εσωτερικό είχαν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι καταλήψεις και οι κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απέδειξαν ότι όχι μόνο η πολιτική που εφάρμοζε είχε αποτύχει οικτρά αλλά μαζί της παρέσυρε στο χάος και το σύνολο της κρατικής μηχανής, όπως και τη χώρα στη συνολική αποδόμηση.
Καταλήψεις, υπουργοί που προπηλακίζονταν, αγανακτισμένοι πολίτες, ύβρεις, ομηρίες δημοσίων υπαλλήλων και κλείσιμο δημοσίων κτηρίων ήταν η καθημερινή εικόνα που ζούσε καθημερινά ο Έλληνας πολίτης. Οι μέρες μας εδώ και 2 και πλέον χρόνια τώρα είναι πραγματικά ιστορικές, ενώ η νεολαία ζει πρόωρα το «τέλος των ονείρων της», πριν προλάβει να ανδρωθεί.
Σε όλων το μυαλό γυρνάει επίμονα το ερώτημα «Υπάρχει άραγε έξοδος από τον σημερινό πολιτικό εφιάλτη; »
Τι σημαίνουν οι απώλειες τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ των περίπου 30 δις. Ευρώ, που θα μπορούσαν να βγάλουν τη χώρα από τη δύσκολη θέση κι όμως παραμένουν ανενεργές. Γιατί ταυτόχρονα οι επιθέσεις σε μισθούς και συντάξεις για της εξοικονόμηση 40 δις. Ευρώ εντείνονται;
Μήπως δεν είναι μέσα στις συνήθεις αδυναμίες των μικρών ανθρώπων που πίστεψαν ότι έχουν μεγάλο πολιτικό μπόι, αλλά κάτι άλλο πιο σοβαρό;
Μήπως είναι αλήθεια ότι “κάποιοι”, θέλουν την Ελλάδα Ινδία της Μεσογείου;
Μπροστά σε όλα αυτά τα ερωτήματα ο Γιώργος Καρατζαφέρης από το Φεβρουάριο του 2009 είχε κρούσει τον κώδωνα του πολιτικού κινδύνου στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά αυτός…
Οι συμπεριφορές αυτές τόσο του Κώστα Καραμανλή όσο και του Γεωργίου Παπανδρέου στη συνέχεια, είναι καθεστωτικές συμπεριφορές αυταρχικού χαρακτήρα με σαφή χαρακτηριστικά αυθαιρεσίας.
Έτσι, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αποφάσισε :
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ.
Ο χαρακτήρας του δεν του επέτρεπε να μείνει “φιμωμένος”, “από τα φιλαράκια της Βοστόνης”, που ο ένας “κρατούσε” τον άλλο.
ΠΡΟΕΙΧΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και προχώρησε.
Πίεσε με δύναμη τις εξελίξεις με πλήρη επίγνωση της ενεργείας. Χωρίς να είναι ευτυχής.
Με καθοριστικές για την τύχη του Λαού αποφάσεις που με μορφή ασφαλιστικής δικλείδας έθεσε.
Οι κόκκινες γραμμές της υπομονής και της αξιοπρέπειας του Λαού έχουν ξεπεραστεί, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο Γιώργος Καρατζαφέρης αγωνιά για το αποτέλεσμα μαζί με τον Ελληνικό Λαό για καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς ημέρες.
Αλλά δεν τελειώνει εδώ το έργο του!
Τώρα αρχίζει.
Και τη δύναμη έχει και την ικανότητα!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ
ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Απόστολος Μπαμίχας,
Γραμματέας Ιδεολογικού ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου